Brussel·les

Inditex assegura que compleix la llei en resposta a l'informe que l'acusa d'eludir 585 milions en impostos en tres anys

Els Verds al Parlament Europeu asseguren que la multinacional se serveix d'un entramat d'empreses per estalviar-se més de 585 milions en tres anys

RedaccióActualitzat

Inditex va eludir 585 milions en impostos del 2011 al 2014 a Europa, el 40% dels quals corresponents a Espanya, segons un informe presentat pel Grup dels Verds del Parlament Europeu.  

La multinacional espanyola, liderada per Amancio Ortega, hauria dissenyat una complexa trama de societats als Països Baixos, Suïssa i Irlanda, llocs on la pressió fiscal és més baixa que la mitjana europea, per transferir beneficis i evitar pagar les taxes corresponents. L'informe descriu com el grup tèxtil, propietat del segon home més ric del món, hauria utilitzat tècniques que també haurien seguit grans empreses com Ikea o Starbucks.  

Els Verds al Parlament Europeu, han demanat que la Unió Europea prengui mesures per evitar elusions fiscals com aquesta.

Inditex nega les acusacions

Inditex ha desmentit aquestes acusacions. La companyia d'Amancio Ortega assegura que les conclusions són errònies i que compleix escrupulosament la normativa fiscal de tots els països on té presència. Inditex, que és propietari de Zara o Massimo Dutti, posa l'exemple d'Espanya, on assegura que ha pagat 2.200 milions d'euros per l'impost de societats entre el 

Diverses vegades s'ha especulat sobre el que tributa i deixa de tributar el grup propietari de Zara, Pull and Bear i Massimo Dutti. Revistes especialitzades ja van indicar fa un parell d'anys com el grup estalviava impostos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut