El vídeo que s'ha fet viral l'ha penjat a Twitter un naturalista (@DOMINGUEZLM)

Indignació per una cacera en què 12 gossos i un cérvol cauen per un barranc

La Reial Federació Espanyola de Caça lamenta els fets, que s'han fet virals en un vídeo, i els qualifica d'"accident fortuït i aïllat"

RedaccióActualitzat

Indignació d'animalistes, polítics i usuaris de les xarxes socials per un vídeo molt dur d'una cacera a Herreruela, a Càceres. Les imatges, que es van començar a fer virals dissabte, acaben amb 12 gossos i un cérvol estimbant-se per un barranc d'una altura considerable.

Les va difondre a Twitter el naturalista Luis Miguel Domínguez. Un grup d'una trentena de gossos envolten el cérvol a la vora del precipici mentre no arriba el caçador.

En el minut d'imatges, que no se sap quan van ser gravades, s'hi poden sentir comentaris com "ja n'han caigut tres, corre" o "com ha sonat, mare meva, mare meva", enmig de trets.

 

Entre els polítics que han mostrat la seva repulsa hi ha el líder de Podem, Pablo Iglesias, o el partit PACMA. Iglesias ho qualifica de "salvatjada" i als seus responsables com a "criminals" a qui s'ha de castigar.

 

El partit animalista assegura que "per als caçadors la crueltat no té límits".

 

Federació de Caça: "Fet fortuït i aïllat"

Per la seva banda, les associacions cinegètiques s'han mostrat "consternades per l'accident", que ha tingut la "fatalitat de produir-se en una zona perillosa". Expressen el seu "suport incondicional" al caçador i asseguren que es tracta d'un "fet totalment fortuït i aïllat", fruit de "l'instint i la naturalesa dels gossos".

En la seva defensa, afegeixen que els animals van ser atesos per veterinaris "en el mateix lloc dels fets i en clíniques veterinàries", tot i que no especifiquen si algun dels gossos es va salvar.

El president de la Reial Federació Espanyola de Caça, Ángel López Maraver, ha afegit que la polèmica demostra que el "lobby animalista, amb el suport de polítics", fa valer qualsevol fet per "criminalitzar el sector".

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut