Els cossos de desenes de refugiats morts en l'atac aeri
Iemen

Indignació per l'atac d'un vaixell carregat de refugiats al mar del Iemen

Les sospites sobre l'autoria de l'atac, en què han mort una quarantena de refugiats, recauen sobre l'Aràbia Saudita, que participa activament en la guerra del Iemen

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides investiguen qui hi ha darrere de l'atac militar a una embarcació plena de refugiats en aigües del Iemen. En l'atac aeri han mort almenys 42 persones, entre les quals, moltes dones i nens. També hi ha una desena de ferits.

L'embarcació transportava els refugiats del Iemen al Sudan quan el van atacar des de l'aire. El portaveu de l'ACNUR William Splinder ha denunciat l'atac:

"L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats està horroritzat per la mort d'aquests refugiats durant un atac al vaixell que els transportava."

L'atac a mar obert ha estat una carnisseria. La majoria de víctimes eren refugiats somalis i iemenites que fugien de la guerra i intentaven arribar al Sudan des del Iemen. Havien sortit d'un camp de refugiats d'Al Ara.

El seu estatus de refugiats estava plenament documentat, portaven els papers que els identificava com a persones protegides per l'Agència de Refugiats de les Nacions Unides.

Se sospita que darrere de l'atac hi ha l'Aràbia Saudita. Aquest país encapçala una coalició amb el suport dels Estats Units en la guerra del Iemen i disposa d'helicòpters d'atac Apache. La coalició ha estat bombardejant la zona, controlada pels rebels, a qui acusa de fer contraban d'armes amb petites embarcacions com la que va rebre l'atac.

Després de l'atac a l'embarcació carregada de refugiats, la coalició no ha fet cap comentari.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut