Imatge general de la façana principal del Tribunal Suprem
Imatge general de la façana principal del Tribunal Suprem

Indignació per la decisió del Suprem de fer pagar l'impost hipotecari als clients

"Vergonya", "aberració", "escàndol" o demanar la dimissió del president del CGPJ, algunes de les reaccions a la decisió del Suprem

Actualitzat

Les reaccions a la decisió de Tribunal Suprem de fer marxa enrere i decideix que els clients paguin l'impost hipotecari, han saltat de seguida a les xarxes socials. En general la indignació és el comú denominador dels comentaris, així com el descredit en el que consideren que cau l'alt tribunal.

Els més contundents són els de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, PAH: "Vergonya"

L'associació de consumidors FACUA, ho qualifica d'"aberració"

 

Per la seva banda ADICAE, l'associació de defensa dels consumidors de la banca, ha dit que portarà el cas a Europa i fa una crida als afectats a agrupar-se perque no ho dona per tancat.

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra qualifica la decisó del Suprem d'"escàndol" 

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, diu que la credibilitat del Poder judicial espanyol "s'enfonsa encara més"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau critica la "cúpula judicial dèbil amb els poderosos"

El col·lectiu de Jutges per a la Democràcia demanen la dimissió del president del Suprem i Consell General del Poder Judicial, CGPJ, Carlos Lesmes, i el president del ple la sala tercera que ha pres la decisió, Luís Diez-Picazo.

La ministra de Treball i Seguretat social, Magdalena Valerio, només ha dit amb resignació que "cal acatar les decisions judicials"

"Ha rectificat el Suprem i s'han de respectar les decisions judicials. No tinc res més a dir. No sabia què esperar. Van posposar la decisió al ple i és el què han decidit."

 

 

Entre els primers a reaccionar, el líder de Podem, Pablo Iglesias diu que la independència del Suprem queda en "entredit"

També, Carles Puigdemont recorda que els bancs també es van quedar els diners del seu rescat.

Fins i tot el fins ara líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, tem que la decisió del Suprem tingui "conseqüències imprevisibles."

I també Albert Rivera, líder de Ciutadans critica la decisió del Suprem que considera "incomprensible".

El secretari general del PP, Teodoro García Egea ha anunciat que impulsaran la modificació de la llei per què el consumidor no pagui l'impost.

Entre els socialistes catalans, la reacció de Miquel Iceta també insta als president Pedro Sánchez la de fer un canvi a la llei per "evitar que es repeteixin aquestes situacions"

 

En l'òrbita independentista, Joan Tardà d'ERC, i Mireia Boya de la CUP: "La banca sempre guanya" o "la banca mana".

 


 

També el fins ara líder dels Comuns,  Xavier Domènech, ha recordat la separació de poders, mentre que el lider d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ho considera una prova més que "el sistema està podrit i esgotat."

 

 

Entre les entitats el grup d'advocats Col·lectiu Ronda, insisteix en el descrèdit del Suprem

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaTribunal Suprem HipotequesCGPJ
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut