Indignació i alarma de la comunitat mexicana a Barcelona amb el nou cònsol a la ciutat

Li exigeixen explicacions per l'assassinat i la desaparició de centenars de persones durant la seva etapa com a governador de l'estat de Veracruz

Actualitzat

La comunitat mexicana a Catalunya està indignada i alarmada pel nomenament de Fidel Herrera com a cònsol del seu país a Barcelona.

El nou cònsol és membre del PRI, el partit del president mexicà, i va ser governador de Veracruz entre el 2004 i el 2010. Durant el seu mandant es va disparar la xifra d'extorsions, segrestos i desaparicions i se'l relaciona també amb el narcotràfic.

Li exigeixen explicacions per l'assassinat i la desaparició de centenars de persones durant la seva etapa com a governador de l'estat de Veracruz.

La comunitat mexicana critica el govern de Mariano Rajoy perquè va no va posar cap impediment al nomenament de Fidel Herrera com a cònsol a Barcelona.

L'escriptora mexicanocatalana Lolita Bosch denuncia la situació que viu Mèxic:

"Ja hi ha centenars i milers de desplaçats, assassinats, desapareguts. La tragèdia ha arribat a límits impressionants. Algú s'ha de fer càrrec fora de Mèxic de tot el que està passant."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut