Barcelona

Indignació en els usuaris pels retards provocats per la vaga dels maquinistes de Renfe

Diumenge, dimarts i dijous hi haurà noves aturades

RedaccióActualitzat

Aglomeracions i endarreriments per la vaga de maquinistes convocada a tot l'Estat. La d'aquest divendres ha estat la primera de les quatre aturades previstes. El sindicat Semaf ha convocat aturades també per diumenge, dimarts i dijous. Aquest matí, els serveis mínims no han absorbit el trànsit d'usuaris i els retards s'han anat acumulant. A la tarda, també hi ha hagut serveis mínims entre les 5 i dos quarts de 9 del vespre, unes hores en les quals han circulat dos de cada tres trens. La resta del dia només ha funcionat el 33% dels combois.

10 trens de Rodalies no han complert aquest matí els serveis mínims. A més, els passatgers de dos Euromed cap a València han hagut de fer el recorregut en autocar.

A més, durant tot el matí, una avaria ha afectat el sistema d'electrificació de l'R15 de rodalies Renfe. La circulació de trens ha estat interrompuda entre Reus i Tarragona i no s'ha pogut restablir fins passats dos quarts d'una del migdia.

Les incidències del primer dia de vaga de maquinistes ha deixat la imatge d'andanes plenes i vies buides. I molts usuaris queixosos pel temps que els toca esperar. Un d'ells lamentava les conseqüències negatives que la vaga els provoca: "Molt malament perquè no en tenim la culpa, nosaltres, que hi hagi malentesos amb la direcció o el que sigui. No pot ser. Nosaltres estem indignadíssims. No tenim res a veure amb aquesta història i som els damnificats."

Per saber els trens afectats per la vaga, es pot consultar al web Rodalies de Catalunya.

Aquesta vaga arriba després que aquest dijous ha estat una jornada caòtica a Renfe, amb retards generalitzats d'una mitja hora o més, trens plens i queixes dels usuaris. Renfe atribueix aquests problemes a la conflictivitat laboral amb els maquinistes, mentre que els treballadors al·leguen una mala planificació de l'empresa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut