Els peixos estan incrustats en la pista on patinaven els visitants
Els peixos estan incrustats en la pista on patinaven els visitants
Kitakyushu

Indignació al Japó per una pista de gel que exhibia 5.000 peixos congelats

Els visitants podien patinar entre els animals marins congelats, però el parc temàtic Space World s'ha vist obligat a tancar la pista després d'haver rebut multitud de crítiques

Actualitzat

Indignació al Japó arran d'una experiència insòlita. El parc temàtic Space World, situat a Kitakyushu, al sud-est del país, es va veure obligat a clausurar la seva pista de gel després de tenir una allau de crítiques. Els visitants del parc podien patinar sobre una pista que exhibia peixos congelats. Uns 5.000 en total. El projecte de Space World pretenia ser una exposició educativa alhora que una pista de patinatge, però aquesta iniciativa va rebre multitud de queixes, especialment a la pàgina de Facebook del parc.

Les xarxes socials s'han omplert de qualificatius com "irrespectuós""repugnant", criticant l'ús d'animals com a joguina. Els mateixos representants del parc temàtic han lamentat haver tingut "mal gust" amb aquesta exhibició. "Vam planejar això amb l'objectiu d'aprendre sobre els peixos, però acceptem les crítiques que ens han arribat", ha explicat el màxim reponsable d'aquesta instal.lació. 

Un vídeo de Space World ensenya aquests peixos i crustacis incrustats en una capa de gel i alineats com si estiguessin nedant i, fins i tot, formant una fletxa o la paraula "hello". Els animals havien estat comprats ja morts en un mercat local. Ara, aquest parc japonès tancarà un mes per descongelar-los. Després es farà una cerimònia funerària sintoista per honrar les ànimes dels peixos, un ritual que el parc ja havia pensat fer abans de desfermar-se la polèmica.

Anar al contingut