Edifici del Tribunal Suprem
Edifici del Tribunal Suprem

La plataforma Clam per la Llibertat es manifestarà el 15D davant del Suprem

El col·lectiu assegura que té el suport d'independentistes, Podem, l'Ajuntament de Barcelona i més de 70 entitats

RedaccióActualitzat

Amb el lema "No hi ha justícia", la plataforma Clam per la Llibertat es manifestarà davant del Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional, a Madrid, el dissabte 15 de desembre.

El col·lectiu assegura que té el suport d'ERC, CUP, el PDeCAT, la Crida Nacional Podem, l'Ajuntament de Barcelona i més de 70 entitats.

Segons denuncien algunes de les últimes resolucions dels alts tribunals "suposen una vulneració dels drets civils i polítics a la ciutadania". Un fet que, diuen, genera una "gran indefensió, alarma social i una creixent manca de confiança en el Poder Judicial".

En el manifest penjat a la pàgina "No hi ha justícia" en català, castellà, basc, gallec, anglès i francès, recorden sentències com la de La Manada, la del magatzem de gas Castor, la dels joves d'Altsasu, els nadons robats o les que "vulneren clarament la llibertat d'expressió", en referència als rapers Valtonyc o Pablo Hasél.

Asseguren que la "judicialització de la política" ha permès que el govern espanyol "actuï a través de la Fiscalia per combatre models socials i econòmics alternatius, la dissidència política, prohibint mecanismes de consulta i participació popular".

"Volem posar en evidència que la judicialització de la vida política és un mecanisme que s'aplica sistemàticament contra tota forma de discrepància política que vol ser transformadora i que pretén actuar per superar el règim del 1978".

 

"Acusats injustament per rebel·lió i sedició"

En referència a Catalunya, tot i que no s'esmenta explícitament el judici del procés, ni els líders independentistes empresonats, el manifest denuncia que més de 700 autoritats i càrrecs electes estan sent investigats per "actuacions pacífiques en l'exercici del seu càrrec".

També qüestionen "la presó incondicional sense fiança, inhabilitacions preventives i ingerències greus en el funcionament de les nostres institucions (Parlament i ajuntaments), vulnerant el resultat de les eleccions".

En aquest punt contraposen l'actuació de la justícia espanyola amb la d'altres països com Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit a les peticions d'extradició per als càrrecs polítics exiliats, "acusats injustament per rebel·lió i sedició".

ARXIVAT A:
JudicialUnides PodemERCPDeCATCrida Nacional per la RepúblicaCUPEn comúTribunal Suprem Audiència NacionalJudici procés
Anar al contingut