Bilbao

Incidents i càrregues policials durant la marxa prohibida de l'esquerra abertzale a Bilbao

La marxa prohibida de l'esquerra abertzale a Bilbao ha acabat amb càrregues policials, crema de contenidors i almenys cinc detinguts. Tot i que la marxa havia estat prohibida per l'Audiència Nacional, els concentrats han provat de marxar per un recorregut alternatiu, però l'ampli dispositiu policial els ho ha impedit. Això ha desembocat en crema de contenidors i càrregues policials. Sota el lema "Demokrazia orain" (Democràcia ara), l'esquerra abertzale volia protestar contra l'anul·lació de les candidatures d'Askatasuna i D3M a les eleccions basques que se celebren l'1 de març.

Actualitzat
Tot i la prohibició de l'Audiència Nacional, l'esquerra abertzale ha mantingut la convocatòria de protesta per aquest dissabte pels carrers de Bilbao. Per això, a la zona s'hi ha desplaçat un ampli dispositiu policial que pretenia impedir la marxa.

L'acte ha començat sense incidents. Els convocants han repartit entre els manifestants que s'han concentrat a Bilbao paperetes de les candidatures anul·lades de D3M i Askatasuna. Els concentrats les han exhibit i s'han produït crits contra el govern espanyol.

Els incidents han començat poc després quan els manifestants han improvisat una marxa per un recorregut alternatiu. L'Ertzaintza ha barrat el pas als manifestants i han començat els conflictes amb la crema de contenidors i càrregues policials amb almenys cinc detinguts.

La protesta havia estat convocada per l'esquerra abertzale per protestar contra l'anul·lació de les candidatures d'Askatasuna i D3M. És la primera vegada que l'esquerra abertzale no podrà concórrer a uns comicis bascos.

Còctels Molotov contra la seu del PNB

Una trentena d'encaputxats
han llançat aquest dissabte còctels Molotov contra la seu del PNB a Bilbao. Es desconeix si l'incident ha provocat ferits. Els fets han tingut lloc poc després que la marxa prohibida de l'esquerra abertzale acabés amb incidents i càrregues policials i almenys cinc detencions.
Anar al contingut