Terrassa

Tensió entre els Mossos i part dels concentrats a Terrassa per l'escorcoll d'Unipost

Hi ha hagut escenes de tensió un cop la comitiva judicial ha sortit de la sucursal de l'empresa de missatgeria, on ha confiscat una "quantitat ingent" de documentació que podrien ser targetes censals de l'1-O

RedaccióActualitzat

Tensió entre els Mossos d'Esquadra i part dels concentrats a Terrassa per l'escorcoll a la sucursal d'Unipost, on la Guàrdia Civil ha confiscat material que estaria relacionat amb l'1-O.

Hi ha hagut una protesta pacífica que ha aconseguit barrar el pas durant més de dues hores a la comitiva judicial que s'hi ha desplaçat per aixecar acta de l'escorcoll. Després, però, un cop el secretari ja s'ha endut els documents, part dels concentrats han escridassat els Mossos d'Esquadra amb crits de "vergonya" i hi ha hagut moments de tensió entre les dues parts. Al cap d'uns deu minuts, la situació ha tornat a la calma.

 

 

 

La tensió ha arribat després de tota una jornada de resistència pacífica. Hores després de començar el registre, el jutge de guàrdia de Terrassa ha ordenat requisar tots els sobres amb el logotip de la Generalitat i obrir-ne un per veure si contenen targetes censals per al referèndum.

Ha estat després que, a mitja tarda, una part dels veïns concentrats a les portes de les oficines per protestar per l'acció s'han assegut a terra per bloquejar l'arribada de la comitiva judicial que ha d'aixecar acta de l'escorcoll. La comitiva, formada per un sol cotxe i amb el secretari amb la cara tapada per un passamuntanyes, ha hagut d'entrar a les oficines pel garatge.

 

 

 

En els registres, la Guàrdia Civil hauria confiscat documentació del cens i centenars de sobres embalats amb notificacions per als membres de les meses del referèndum de l'1 d'octubre que estaven emmagatzemats en caixes a punt per distribuir. Es tractaria de documentació relacionada amb l'1 d'octubre i no només propaganda, com en les anteriors intervencions.

 

Mapa de les actuacions de la Guàrdia Civil per l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut