Enfrontaments entre la policia i els manifestants a Roma en la manifestació contra l'austeritat i les retallades del govern.
La protesta a Roma ha acabat amb enfrontaments entre policia i manifestants davant del Ministeri d'Economia. (Font: Reuters)
Roma

Incidents davant del Ministeri d'Economia durant una manifestació a Roma contra l'austeritat

Milers de persones ha sortit al carrer a Itàlia i Portugal contra les polítiques d'austeritat dels governs d'Enrico Letta i Pedro Passo Coelho, respectivament. Les protestes portugueses, convocades pel principal sindicat del país, la CGTP, han acabat sense aldarulls. En canvi, a Roma la concentració ha acabat amb enfrontaments entre la policia i els manifestants als voltants del Ministeri d'Economia.

RedaccióActualitzat

Milers de persones ha sortit al carrer a Itàlia i Portugal contra les polítiques d'austeritat dels governs d'Enrico Letta i Pedro Passo Coelho, respectivament. Les protestes portugueses, convocades pel principal sindicat del país, han acabat sense aldarulls. Però, a Roma, la protesta ha acabat amb enfrontaments entre la policia i els manifestants als voltants del Ministeri d'Economia.
 
Els moments de màxima tensió s'han viscut a Roma quan un grup d'encaputxats han començat a llançar objectes contra la seu d'un moviment d'extrema dreta i contra els furgons blindats de la policia. Després dels aldarulls, els cossos de seguretat han format un cordó policial al voltant del ministeri per evitar-hi possibles atacs.

Roma, blindada

La marxa a la capital italiana s'ha desenvolupat sense incidents durant les primeres hores, però, just al final, han començat els aldarulls. S'han llençat ous contra algunes entitats bancàries i contra el ministeri d'Economia. També s'han fet pintades a l'estàtua del papa Joan Pau II que hi ha a la plaça adjacent a l'estació de tren de Termini, al centre de la capital. En aquesta zona és també on es troba la seu de Casapound, un centre ocupat per militants d'extrema dreta que han sortit al carrer amb cascos i maces quan el grup d'encaputxats que s'havia separat de la manifestació ha començat a llençar ampolles de vidre. És llavors quan la policia hi ha intervingut acordonant la zona.

Roma es trobava completament blindada i les forces de seguretat en màxima alerta, ja que es temia que hi hagués aldarulls durant la manifestació,

La manifestació, amb 70.000 persones segons els organitzadors, ha començat a primera hora de la tarda a la plaça de Sant Joan de Laterà, on molts protestants havien acampat durant la nit. En algunes de les pancartes s'ha pogut llegir: "Contra la precarietat i l'austeritat, organitzem la nostra còlera" i "Una sola gran obra: una casa i una renda per a tots".

Entre els participants a la marxa hi havia sindicats, associacions i diversos col·lectius pel dret a una vivenda digna o contra la línia del TAV Torí- Lió, però també moltes persones que demanaven l'abolició de la llei sobre immigració vigent a Itàlia.

També Portugal es manifesta contra l'austeritat

El nou presupost presentat aquesta setmana ha encès els ànims a Portugal i molts ciutadans han sortit al carrer aquest dissabte per protestar contra les noves retallades i les futures rebaixes en els salaris dels funcionaris i pensionistes. Convocada pel principal sindicat del país i al contrari que a Itàlia, aquesta mobilització ciutadana ha acabat sense incidents.

Anar al contingut