Barcelona

Aldarulls i ferits a Gràcia després de la manifestació en suport del Banc Expropiat

Milers de persones s'han concentrat a la plaça de la Revolució de Barcelona, s'han manifestat pels carrers del barri i la situació ha degenerat després en aldarulls i destrosses

RedaccióActualitzat

La manifestació convocada aquest dilluns al vespre al barri de Gràcia de Barcelona per protestar pel desallotjament de l'anomenat Banc Expropiat ha acabat amb incidents: contenidors bolcats i cremats, vidres d'establiments trencats i motos i altres vehicles també bolcats. La manifestació ha començat com a concentració a la plaça de la Revolució, on a les vuit del vespre s'han aplegat més de mig miler de persones  que han respost a la convocatòria feta a través de les xarxes socials.

La concentració ha anat creixent, i quan s'ha posat en marxa en forma de manifestació hi havia gairebé dues mil persones. La gentada ha fet un recorregut fins a la plaça del Sol sense que hi hagués cap mena d'incident, però després de les 22.00, un cop finalitzada la manifestació, alguns encaputxats han començat a fer destrosses al carrer, i els antiavalots dels Mossos han intervingut per dispersar-los.

A la Travessera de Gràcia, davant mateix del Banc Expropiat, els desconeguts han tombat contenidors, motocicletes, un cotxe i un vehicle de neteja municipal, i els han calat foc. Els bombers han apagat de seguida els focs, i cap a les 11 del vespre s'han acabat els aldarulls, però els Mossos han continuat pentinant els carrers buscant els responsables de les destrosses. Per intimidar-los han disparat projectils de foam.

Hi ha notícia d'alguns ferits, però encara no se sap si s'ha detingut cap dels responsables de les destrosses.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut