Més de 5.000 persones han participat en la marxa ultra (Reuters)
Més de 5.000 persones han participat en la marxa ultra (Reuters)

100 detinguts a Brussel·les durant una marxa ultra contra el pacte migratori de l'ONU

Les protestes de l'extrema dreta contra l'acord del govern belga acaba amb un centenar de detinguts

RedaccióActualitzat

Els enfrontaments entre manifestants i policia en una protesta convocada per la ultradreta a Brussel·les ha acabat amb un centenar de detinguts. El motiu de la marxa era el pacte migratori de l'ONU que Bèlgica va subscriure a Marràqueix a favor d'una migració ordenada i respectuosa amb els drets humans. L'acord va provocar la ruptura dels nacionalistes flamencs N-VA de la coalició al govern federal.

Aquest diumenge a la tarda, grups de manifestants, uns 5.000, han llançat llambordes i tanques als efectius policials. Els agents han respost amb gasos lacrimògens i la intervenció d'una tanqueta policial amb canons d'aigua a pressió. Els episodis més violents s'han viscut davant el Parlament Europeu.

Entre els convocants de la manifestació hi havia la ultradreta flamenca, l'Associació d'Estudiants Catòlics Flamencs i l'Associació d'Estudiants Nacionalistes.

 

Enfrontaments violents entre els manifestants i els policies (Reuters)

 

La marxa ha acabat amb un centenar de detinguts (Reuters)

 

La N-VA, que en principi va donar el vistiplau a l'acord migratori, va canviar de posició en les últimes setmanes i, després d'un ultimàtum al primer ministre, el liberal francòfon Charles Michel, va decidir trencar la coalició de govern.

L'exsecretari d'Estat de Migració, Theo Francken, membre de la formació flamenca, va expressar dissabte el seu suport a la marxa, tot i que va demanar que la protesta es dirigís contra la política migratòria i no contra els immigrants particulars.

Coincidint amb la marxa ultra hi ha hagut una concentració de suport al pacte migratori de l'ONU, on hi han participat un miler de persones i no hi ha hagut incidents.

 

ARXIVAT A:
MigracionsExtrema dreta
Anar al contingut