Chacón, fent la seva tasca de vocal amb el DNI d'una electora
Chacón, fent la seva tasca de vocal amb el DNI d'una electora
Barcelona

Incidències del 26-J: una núvia, un part, dos morts, i Chacón de vocal

Un home ha mort abans de votar a Santa Coloma de Farners i un altre, després d'exercir el seu dret a Madrid

RedaccióActualitzat

La jornada electoral del 26-J es desenvolupa amb normalitat, però això no vol dir que no hi hagi algunes incidències. És el cas de la vocal d'una mesa electoral de València, que s'ha posat de part en el moment de constitució de les meses al Col·legi Nostra Senyora dels Desemparats. Per sort, la presidenta de mesa era una infermera de l'hospital Doctor Peset que l'ha pogut assistir mentre ha arribat una ambulància. A aquesta dona l'han traslladat a l'Hospital Clínic per donar a llum el seu quart fill.

A Santa Coloma de Farners, un home de 79 anys ha mort a les portes d'un col·legi electoral. Tenia la salut delicada i no ha pogut entregar el vot. Els fets han passat cap a un quart de deu del matí, al passeig de Sant Salvador. L'home s'ha queixat que estava marejat i tenia dificultats respiratòries. Diversos ciutadans l'han ajudat mentre esperaven els serveis d'emergències. Segons fonts municipals, l'home, que duia una bombona d'oxigen, hauria tingut un infart i ha mort abans de poder votar.

També ha mort un home a Madrid. En aquest cas, després de votar al col·legi Ortega y Gasset. Tenia 92 anys i ha tingut un infart que no ha pogut superar, malgrat l'atenció del Samur.  

Polítics a les meses electorals

Qui potser també viu una jornada electoral diferent de la que s'imaginava és Carme Chacón. L'excandidata del PSC era vocal suplent d'una mesa de l'escola Isabel de Villena d'Esplugues de Llobregat i ha hagut d'ocupar el lloc després que no s'ha presentat el titular, el cofundador de Mango Nahman Andic.

Això mateix li ha passat a l'economista i responsable del programa econòmic de Ciutadans Luis Garicano. Al seu compte de Twitter es mostrava feliç per seguir la jornada electoral des d'un col·legi electoral de Pozuelo de Alarcón.

 


 

A Astúries, una núvia ha estat la protagonista del seu col·legi electoral. I és que li havia tocat ser vocal suplent el mateix dia del casament. Fidel al seu deute com a ciutadana, s'ha presentat vestida de núvia a primera hora per a la constitució de la mesa. Per sort, el vocal titular també hi era i no ha calgut que es quedés tota la jornada. A la porta del col·legi electoral l'esperava el nuvi i, junts, han pogut celebrar el casament.

 

 

Els vestits de núvia estan acceptats, però no altres vestimentes. La Junta Electoral de zona ha obligat a un vocal d'una mesa electoral del col·legi El Pilar de Plasència, a Cáceres, a tornar a casa i canviar-se de roba. I és que s'havia presentat vestit amb una samarreta de la Selecció Espanyola de Futbol amb els colors de la bandera republicana. En canvi, un home s'ha presentat a votar a Madrid disfressat d'espermatozoide i no ha tingut problemes per dipositar el seu vot.

Com a anècdota, destaca també la rapidesa del municipi de Villaroya, a La Rioja. Els sis habitants d'aquest municipi ja havien votat tots a les 9 i 5 minuts del matí i, amb el permís de la Junta Electoral, han fet l'escrutini.

Pedro Sánchez i Odón Elorza

Els socialistes Pedro Sánchez i Odón Elorza han estat també protagonistes involuntaris de la jornada electoral. El candidat del PSOE a La Moncloa ha anat al seu col·legi electoral sense bolígraf i ha hagut de demanar-ne un a un dels nombrosos fotògrafs que l'esperaven per immortalitzar el moment de dipositar el vot. I és que cal recordar que la papereta del Senat és única per tots els partits i cal marcar amb una creu les tres opcions triades.

El candidat del PSE al Congrés per Guipúscoa, Odón Elorza, s'ha equivocat d'urna i papereta. En un moment de confusió, ha introduït la papereta blanca, que correspon al Congrés, a l'urna del Senat. Per sort, el president de mesa l'ha pogut aturar abans de posar la papereta del Senat en l'altra. Pragmàtic, un interventor ha sentenciat: "Bé, ja sabem després, quan obrim l'urna, que aquest vot ha d'anar allà", davant un gest de contrarietat del candidat socialista.

 


 

 

 

 

Anar al contingut