París

Incendien un autocar als afores de París en el primer aniversari dels aldarulls que van posar contra les cordes el govern francès

Un grup de joves han incendiat un autocar i tres vehicles més a Grigny, als afores de París, un dels barris més conflictius i que va ser sacsejat ara fa un any per l'onada de violència urbana que va tenir lloc als suburbis de la capital francesa. Els fets han passat a cinc dies del primer aniversari de l'inici de l'onada de violència urbana que va sacsejar durant tres setmanes els barris conflictius de la perifèria de desenes de grans ciutats de França, i que va portar les autoritats a decretar l'estat d'emergència.

Actualitzat
Segons han informat fonts policials, no està clar si els joves han fet baixar els viatgers i el conductor de l'autocar abans de cremar-lo o si el vehicle estava buit quan ha estat interceptat pels joves al barri de Grande-Borne a primera hora de la tarda.

Tres cotxes més que estaven aparcats a la zona també han estat incendiats i hi ha hagut enfrontaments entre la banda de joves i la policia. Hi ha hagut dos detinguts.

Fa un any, més de 9.000 vehicles van ser cremats en aquella onada de disturbis, que van posar al descobert el fracàs de les polítiques d'integració aplicades durant els últims 30 anys.

Al llarg de les últimes setmanes hi ha hagut incidents en alguns barris perifèrics de la capital francesa, amb emboscades dutes a terme per joves a policies. Això ha fet encendre les alarmes del govern i ha portat els titulars d'Interior i Justícia a proposar penes més dures per als agressors d'agents de les forces de l'ordre.
Anar al contingut