Vallbona d'Anoia

Extingit l'incendi en una planta desballestadora de vehicles de Vallbona d'Anoia

Els Bombers han retirat la recomanació de confinament, que havien fet per la combustió de diversos materials

RedaccióActualitzat

Nou ensurt amb el foc com a protagonista a la comarca de l'Anoia. Una pila de cotxes premsats han cremat durant més de 24 hores en una planta de desballestament a Vallbona d'Anoia. El foc, que va començar diumenge a la tarda, ha estat donat per extingit pels Bombers aquest dimarts al matí.

Per segona nit, dotze dotacions dels bombers hi han continuat treballant, després de donar-lo per controlat des de poc abans de les onze de la nit. Aleshores ja es va aixecar la recomanació de confinament a les poblacions de Capellades i la Torre de Claramunt.

Els Bombers també recomanaven que la població vulnerable, com ara nens i gent gran, no surtin de casa ni a Vallbona ni a Piera.

La planta afectada és de l'empresa Tradebe Vallbona i està situada a la zona de Can Manel, a Vallbona d'Anoia.

Les prioritats de l'actuació dels Bombers han estat els sectors més sensibles de l'incendi per evitar que cremi la zona boscosa de l'exterior del recinte i la maquinària pesant de l'empresa.

L'inici de l'incendi

L'avís es va donar aquest diumenge poc abans de dos quarts de sis de la tarda, i des de molts punts de la comarca es va poder veure la gran columna de fum, provocat pel foc i per la gran acumulació de material que hi ha a la zona.

Segons han informat alguns testimonis, el fum també era visible des de la carretera C-37.

La planta es troba a uns 200 metres de la carretera B-224 que uneix Vallbona i Capellades.

No s'ha hagut d'activar cap protocol de desallotjament de cap nucli de població, tot i que des que es va declarar es recomana tancar finestres per evitar l'entrada de fum als domicilis.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut