Els excrements de colom van causar una fibrosi pulmonar a una guia turística
Els excrements de colom van causar una fibrosi pulmonar a una guia turística
Barcelona

Incapacitada per una malaltia causada pels excrements de colom

La sentència del TSJC diu que respirar la pols en suspensió de les femtes de colom i de lloro és la causa exclusiva de la malaltia respiratòria que té la dona, una guia turística

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya atorga la incapacitat permanent a una guia turística que té fibrosi pulmonar atribuïda a la inhalació dels excrements de colom. Segons la sentència, respirar de manera involuntària la pols en suspensió de les femtes de colom i de lloro és la causa exclusiva de la malaltia respiratòria que té la dona.

A la pacient, informadora turística de la plaça de Catalunya i de la Rambla de Barcelona, se li concedeix el grau de gran invalidesa, el més elevat dins l'escala de discapacitat i que s'atorga per malalties que exigeixen que l'afectat tingui ajuda a l'hora de desenvolupar tasques quotidianes.

Aquesta és la segona vegada que la dona recorre al Tribunal Superior de Justícia. En una primera ocasió, l'alt tribunal va revocar la incapacitat permanent perquè va considerar que podia continuar treballant si evitava l'exposició a les femtes de coloms i lloros.

Segons la seva advocada, es tracta d'un cas sense precedents, perquè, abans, la treballadora no tenia cap problema respiratori i perquè, quan es va recomanar que la traslladessin a un altre lloc, ella hi va haver de continuar treballant.

Anar al contingut