Nova York

Inauguren l'estació de Calatrava del WTC de Nova York, la més cara del món

La faraònica estació de metro de l'arquitecte valencià ha costat 4.000 milions de dòlars, el doble del pressupost inicial

RedaccióActualitzat

L'arquitecte valencià Santiago Calatrava ha inaugurat la polèmica estació de metro del World Trade Center (WTC) de Nova York. L'espectacularitat del projecte dissenyat per Calatrava ha anat acompanyada per la controvèrsia. L'estructura ha duplicat el pressupost inicial i ha arribat fins als 4.000 milions de dòlars. A més, durant la construcció hi va haver molts problemes tècnics, amb goteres incloses.

L'estació, que encara no està acabada, té un disseny molt diferent dels gratacels rectes i quadriculats del districtes financer de l'illa de Manhattan. Al vestíbul principal, batejat com The Oculus, s'hi aixeca una gran cúpula feta amb bigues blanques d'acer que s'enfilen cap al cel.

 

 

Calatrava s'ha mostrat "orgullós i satisfet" del resultat final d'aquesta terminal faraònica. Segons l'arquitecte, "aquesta infraestructura és important perquè serà l'àncora i el motor del desenvolupament de tot el sud de Manhattan". El creador d'aquesta estació ha assistit a l'acte juntament amb l'equip de l'Autoritat Portuària de Nova York i alguns membres de la seva família.

Quan estigui en funcionament, l'estació de la Zona Zero connectarà 11 línies de metro amb el ferrocarril i tindrà accessos a les principals torres del World Trade Center.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut