Barcelona

Inaugurat el Centre de Medicina Regenerativa que investigarà amb cèl·lules mare i embrions

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i la reina Sofia han inaugurat el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), dedicat a la investigació amb embrions humans congelats i cèl·lules mares embrionàries humanes. El centre neix amb l'objectiu d'investigar els efectes dels embrions humans congelats i les cèl·lules mare en les malalties degeneratives. De moment, els investigadors que ja hi treballen fan recerca amb embrions de vertebrats com pollastres, salamandres i peixos per entendre els mecanismes pels quals alguns animals aconsegueixen regenerar els seus òrgans.

Actualitzat

La reina Sofia ha inaugurat el centre acompanyada per la ministra de Sanitat, Elena Salgado; el ministre de Justícia, Juan Fernando López; la consellera de Salut, Marina Geli; l'alcalde de Barcelona, Joan Clos; el director del centre, Juan Carlos Izpisúa, i la directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre, Anna Veiga. La reina Sofia ha saludat els científics que ja hi treballen i que investiguen amb embrions de vertebrats per descobrir els mecanismes que els permeten regenerar òrgans.

I és que l'activitat del nou centre està dirigida a la investigació en medicina regenerativa, a través de la teràpia cel·lular, i orientada a substituir cèl·lules i teixits deteriorats o perduts com a conseqüència de malalties degeneratives. A més, el centre compta amb un Banc de Línies Cel·lulars que abastirà de matèria primera els investigadors que treballin amb cèl·lules embrionàries a partir dels embrions humans in vitro crioprecercats que siguin patològics i no transferibles.

El CMRB és un dels tres centres d'investigació d'Espanya que va crear el Ministeri de Sanitat per treballar amb embrions humans i cèl·lules mare i conèixer l'aplicació de les cèl·lules a malalties degeneratives. Treballarà tant amb la xarxa de preembrions humans congelats, com amb les universitats i centres públics i privats d'investigació. El centre es va crear al juliol del 2004 i està cofinançat pel Ministeri de Sanitat i Consum i el govern de la Generalitat.

Anar al contingut