Inauguració del Zoom Igualada amb "Fassman, l'increïble home radar"

La "TV movie" coproduïda per TVC "Fassman, l'increïble home radar" serà l'encarregada d'inaugurar el Festival Internacional de Ficció per a TV Zoom Igualada 2015

"Fassman, l'increïble home radar" inaugurarà el Festival Internacional de Ficció per a TV Zoom Igualada, fora de competició el 25 de novembre. És una pel·lícula inspirada en el mental·lista i hipnotitzador més conegut internacionalment de mitjans del segle XX, de nom Josep Mir Rocafort. Un personatge real envoltat de misteri i controvèrsia, sobre el qual sempre s'ha qüestionat si és o no un farsant. Joaquim Oristrell, director del llargmetratge, comenta que "Nosaltres fem un "thriller", no fem un biopic. L'agafem com si fos Sherlock Holmes i li fem resoldre un misteri. Però també volem posar de relleu que enigmàtica que és aquesta mena de gent que de la telepatia i dels poders sobrenaturals en fa un ofici i una professió".
 
El telefilm està ambientat en els anys 70, i s'ha rodat en un edifici del carrer Ausiàs March de Barcelona, a la Colònia Güell i al Teatre Principal on es va gravar l'espectacle que forma part del gir final de la "TV movie", "la reconstrucció d'un crim",  que era un dels seus números més famosos. Mitjançant flashbacks, la pel·lícula va descobrint la vida d'aquest home, el naixement del qual ja va estar envoltat per una sèrie de fets que el definien com a especial des de ben petit i de grans dots deductives i intuïtives. Oristrell ha volgut que la infantesa de Fassman tingui aire de pel·lícula muda en 3D digital i en blanc i negre. És una coproducció de Mallerich Film Paco Poch , Televisió de Catalunya, Alicorn Films,  RTVE, amb la col·laboració de l'ICEC.
 
Sinopsi:
 Josep Mir Rocafort, conegut internacionalment com a mentalista amb el nom de Fassman, rep un anònim en què es qüestiona el seu nivell professional i se l'amenaça de destruir-li la carrera. Abans que acabi el curs del' Institut Fassman, recentment inaugurat, el mentalista haurà de descobrir la identitat del seu enemic entre els seus trenta alumnes.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Joaquim Oristrell
Guió: Joaquim Oristrell i Anna Llauradó
Producció executiva: Paco Poch, Marc Cases i Jordi Comelles
Producció executiva TVC: Elisa Plaza
Producció executiva TVE: Maite López Pisonero
Intèrprets: Juanjo Puigcorbé (Fassman), Nausicaa Bonnín (Rosa),  Roger Casamajor (Rafel), Carme Balagué (Mercè), Enric Cambray (Jordi) i Mercè Sampietro (Conxa), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Josep Maria Cívit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut