Urdangarin ha passat els últims dies en llibertat a Ginebra (EFE)
Urdangarin ha passat els últims dies en llibertat a Ginebra (EFE)

Iñaki Urdangarin torna a Ginebra a l'espera d'ingressar a la presó abans de dilluns

El tribunal del cas Nóos a Palma no ha retirat el passaport al cunyat del rei, que té cinc dies per triar la presó on anirà

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin torna ser a Ginebra, a Suïssa, després d'anar aquest dimecres a l'Audiència de Palma a recollir l'ordre de presó on ha d'ingressar abans de dilluns per complir la sentència del cas Nóos. El seu exsoci, Diego Torres, entrarà en una presó catalana dilluns i l'expresident balear del PP Jaume Matas ho va fer aquest mateix dimecres voluntàriament a la presó d'Aranjuez, a Madrid.

El cunyat del rei passa, per tant, els últims dies en llibertat abans d'entrar al centre penitenciari que hagi triat per complir condemna, a diferència dels presos independentistes. El termini l'ha fixat el tribunal balear del cas Nóos, que també ha decidit no retirar el passaport a l'exduc de Palma que, de fet, quan va acabar el tràmit se'n va tornar cap a Suïssa, a la ciutat de Ginebra, on viu amb la seva família. La infanta Cristina feia aquest dimecres 53 anys.

Urdangarin ha complert, de moment, amb tots els formulismes i el tribunal ni s'ha plantejat que ara, que s'acosta el moment d'entrar a la presó, hi pugui haver risc de fuga.

L'exduc de Palma va estar sis hores a Mallorca i només 12 minuts a l'Audiència. Va sortir amb l'ordre de presó a la mà i amb un pas molt lleuger enmig dels insults que li dirigien. 

 

 

Urdangarin pot decantar-se per qualsevol centre espanyol, però les autoritats penitenciàries podrien decidir canviar-lo per motius de seguretat. Haurà de complir la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos que li ha imposat el Suprem.

Diego Torres té una condemna semblant: 5 anys i 8 mesos de presó, després que aquest dimarts el Suprem li rebaixés tres anys la condemna. L'Audiència de Palma també li ha donat cinc dies per ingressar a la presó. Abans de dilluns entrarà en un centre penitenciari de Catalunya, on està fent gestions.

Jaume Matas no va comparèixer al tribunal perquè aquest dimecres al migdia va ingressar voluntàriament a la presó d'Aranjuez. A l'expresident balear el Suprem li ha ratificat 3 anys i 8 mesos de presó.

ARXIVAT A:
CorrupcióMonarquiaJudicialDelictes econòmics
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut