Gao Ping, detingut com a cap de la màfia xinesa desarticulada en l'"operació Emperador".
Gao Ping, detingut com a cap de la màfia xinesa desarticulada en l'"operació Emperador".
Madrid

Imputen tres familiars del rei per blanqueig de diners i 12 empresaris en l'"operació Emperador"

El jutge ha imputat 3 familiars del monarca i 12 empresaris estirant el fil de l'"operació Emperador", segons han informat fonts jurídiques.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha citat com a imputades tres cosines del rei per participar en el blanqueig de diners que presumptament realitzava la trama xinesa dirigida per l'empresari Gao Ping. El jutge ha imputat les familiars del monarca i 12 empresaris estirant el fil de l'"operació Emperador", segons han informat fonts jurídiques. El cas va saltar a la llum pública vinculant-hi l'actor porno Nacho Vidal, que finalment va quedar imputat i va ser posat en llibertat després de declarar.

Segons les investigacions, el blanqueig de capitals s'hauria fet a través de comptes bancaris a Suïssa.

Entre els imputats, als quals s'atribueix un delicte contra la Hisenda pública i un altre de cooperació per al blanqueig de capitals, es troben el constructor Antonio Banús Ferré, l'industrial Enrique Ortega i tres cosines llunyanes del monarca, Maria Margarida Borbó Dues Sicílies Lubomiska, la seva germana Maria Immaculada i la filla d'aquesta, Maria Ilia García de Sáez.

Banús Ferré i Ortega Cedrón han quedat aquest mateix dilluns en llibertat amb compareixences mensuals, tot i que la Fiscalia Anticorrupció en va  sol·licitar l'ingrés a la presó amb unes fiances de 50.000 i 80.000 euros respectivament.
Anar al contingut