Montserrat Capdevila en una imatge d'arxiu al Parlament
Montserrat Capdevila en una imatge d'arxiu al Parlament
Barcelona

Imputen la diputada socialista Montserrat Capdevila per pagar viatges personals amb la targeta del Parlament

El TSJC veu indicis de delicte de malversació en el fet de carregar a la targeta del Parlament viatges personals a Madrid

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat la diputada del PSC al Parlament Montserrat Capdevila per un presumpte delicte de malversació de fons públics per suposadament haver carregat al Parlament viatges en AVE a Madrid per motius "estrictament personals".

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés l'agència Europa Press, la sala civil i penal ha citat la socialista en qualitat d'imputada el 28 de maig a dos quarts d'onze a la seu del tribunal per concretar la imputació, ja que s'instrueix pel procediment de jurat.

Capdevila presumptament va carregar entre el 2010 i 2012 a la cambra catalana viatges en tren anada i tornada "no relacionats amb l'exercici de la seva tasca parlamentària, que, no obstant això, va carregar a la targeta en qüestió i que, per tant, van ser abonats amb fons públics del Parlament de Catalunya ".

Quan es va saber el cas, Montserrat Capdevila va fer una entrada al seu blog en la qual assegurava no haver comès mai cap acte il·lícit i afirmava que tot plegat busca desacreditar-la personalment i políticament. També reconeixia haver retornat, el passat mes de novembre, tot el que havia gastat amb aquesta targeta de crèdit. En total, més de 3.200 euros.

 

 

Anar al contingut