Entrada de la Casa Sant Francesc d'Assís de Còrdova, on s'haurien comès els abusos. (Foto: EFE)
Entrada de la Casa Sant Francesc d'Assís de Còrdova, on s'haurien comès els abusos. (Foto: EFE)
Còrdova

Imputen dos religiosos de Còrdova per presumptes abusos sexuals i agressions a discapacitats

Dos religiosos de la Congregació dels Germans Franciscans de la Creu Blanca a Còrdova estan imputats per presumptes abusos sexuals a persones amb discapacitat. Un dels detinguts és l'encarregat del centre i també està acusat de maltractaments habituals als residents del centre. Tots dos han comparegut aquest dimecres davant del jutge i s'han negat a declarar. El jutge els ha deixat en llibertat però els ha imposat una ordre d'allunyament de l'edifici i els ha prohibit cap mena de comunicació amb els interns i la resta de treballadors. El bisbat de Còrdova ha afirmat davant dels fets que espera que es depurin les responsabilitats pertinents.

Actualitzat
Els detinguts són A.M.O, encarregat del centre, i F.G. un dels treballadors de la Casa de Sant Francesc d'Assís. Tots dos han abandonat la residència en ser imputats. La investigació està oberta i no es descarta que hi hagi més inculpats.

La policia va rebre un text anònim en què es denunciaven els presumptes abusos sexuals a un intern per part d'un col·laborador extern.

El bisbat de Còrdova ha indicat que ha actuat pensant en el bé de les víctimes i prenent les mesures necessàries per determinar responsabilitats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut