Badalona

Imputats dos regidors de Badalona i l'excoordinadora de Salut per unes obres al domicili d'un càrrec públic

Les obres que una empresa va fer al domicili de l'excoordinadora de Salut, Júlia Sánchez, es van facturar a nom de l'Ajuntament. Per aquest motiu, Salvador Lerma, responsable polític del barri de la Salut i Daniel Gràcia, titular de la Via Pública, declararan davant el jutge el pròxim 14 de març.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona va descobrir, a final de 2012, que tenia pendent de pagament diverses factures per unes obres a la via pública. Una de les factures pujava fins als 13.000 euros i corresponia a unes obres que s'havien fet a l'habitatge particular de l'excoordinadora del barri de La Salut, Júlia Sánchez.

Aquest escàndol sorgia arran d'un altre: els presumptes encàrrecs a dit que havia fet el regidor del PP, David Gómez, a diverses empreses mentre era titular de Salut Pública. El govern el culpa d'haver encarregat mig centenar d'obres per un valor d'1,5 milions d'euros, actuant a esquenes de l'Ajuntament.

Arran d'això, l'Ajuntament va denunciar a David Gómez que va declarar com a imputat per presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació de fons públic i frau a l'administració pública.

Les declaracions de Gómez als jutjats són les que ara han servit per imputar, pels mateixos delictes, dos regidors del govern, titular de Via pública, Daniel Gràcia i el responsable polític del barri de La Salut, Salvador Lerma. Per una altra banda, també estan imputats Júlia Sánchez i el seu marit per falsedat documental i estafa.

Tots ells declararan davant del jutge el pròxim 14 de març per les obres que una empresa va fer al domicili particular de Sánchez i que posteriorment es van facturar a nom de l'Ajuntament. El jutge, però, ha citat també dos regidors de l'Ajuntament com a testimonis, Montserrat Salgado i Miguel Jurado.

Anar al contingut