L'Aldea, cooperativa
L'Aldea, cooperativa
L'Aldea

Imputats dos exalts càrrecs de la Generalitat en la fallida de la cooperativa de l'Aldea

Aquestes imputacions, fetes en el marc de les diligències prèvies, s'afegeixen a les de l'inspector de la Generalitat Ramon Cortacans, imputat el 19 de febrer. La jutge ha detectat indicis d'un suposat delicte contra l'administració pública.

RedaccióActualitzat
La titular del jutjat número 1 de Tortosa, que instrueix el cas de la fallida de la cooperativa de l'Aldea, ha citat com a imputats l'exdirector general de Política Financera de la Generalitat Ferran Sicart i l'actual subdirector general d'Inspecció Financera, Pau Benito. Aquestes imputacions, fetes en el marc de les diligències prèvies, s'afegeixen a les de l'inspector de la Generalitat Ramon Cortacans, imputat el 19 de febrer.

La jutge ha detectat indicis d'un suposat delicte contra l'administració pública. L'any 2007, quan Ferran Sicart era director general de Política Financera i Pau Benito inspector del departament, van elaborar amb Ramon Cortacans una auditoria que ja detectava irregularitats comptables greus en la cooperativa però que va ser arxivada. La presidenta de la junta rectora de la cooperativa, Montse Llosa, ho ha confirmat a Catalunya Ràdio.

També han estat imputats per primera vegada membres de l'anterior junta, en concret l'expresident Fernando Falcó, l'extresorer Lluís Gilabert i l'exsecretari Josep Benet. A la llista cal afegir-hi l'exdirector de la secció de crèdit i els responsables de l'empresa BDO, que auditava anualment els comptes.

L'informe que va elaborar l'administrador concursal abans que s'obrís aquesta causa ja apuntava que l'exsecretari de la junta, Josep Benet, va traspassar 18.250 euros del seu compte a termini al de crèdit, i el germà del tresorer, Joan Gilabert, va fer el mateix amb 20.500 euros, tot això just abans de la fallida. Per la seva banda, l'exgerent Daniel Ferré va retirar 160.000 euros que va dipositar en un compte d'un dels seus fills a La Caixa.
Anar al contingut