Imputats cinc policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Barcelona

Els investiga per danys i lesions i per incompliment del mandat del TSJC que exigia deixar lliures els espais públics, però no deia res dels privats

Actualitzat

El titular del jutjat número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials de l'1 d'Octubre a Barcelona, ha imputat cinc policies nacionals més -i ja en són nou- per les actuacions policials als punts de votació. Els investiga per danys i lesions i per incompliment del mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que exigia deixar lliures els espais públics, però no deia res dels privats, com és el cas d'aquestes escoles concertades.

A tres agents, els investiga per la càrrega a l'escola Àgora, un altre per l'actuació a l'escola Pia de Sant Antoni i un més per l'escola Infant Jesús.

 

La investigació judicial es fa arran de les denúncies presentades pels ferits en aquestes càrregues. L'Ajuntament de Barcelona, personat en la causa com a acusació popular, reclama la col·laboració del govern espanyol per identificar tots els responsables.

El titular del jutjat número 7 de Barcelona ja va citar la setmana passada tres agents de la Policia Nacional perquè considerava "desproporcionades i perilloses" algunes de les actuacions a l'IES Pau Claris.

 

Un dels tres agents investigats ja estava imputat per la seva actuació a l'Escola Mediterrània de Barcelona, juntament amb un altre agent de la Policia Nacional, per la seva intervenció "indiscriminada i desproporcionada".

 

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut