Madrid

Imposen 1,8 milions d'euros de fiança a l'exalcalde de Boadilla pel "cas Gürtel"

El jutge que s'encarrega del "cas Gürtel" ha imposat aquest dimarts una fiança multimilionària, d'1,8 milions d'euros, a l'exalcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero. És la fiança més elevada que s'ha demanat fins ara als presumptes implicats en la trama de corrupció que ha esquitxat el PP. Arturo González Panero havia de declarar aquest dimarts al matí davant del jutge però s'hi ha negat. A l'exalcalde de Boadilla se l'acusa dels delictes d'associació il·lícita, suborn, tràfic d'influències, frau fiscal i blanqueig de diners.

Actualitzat
El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que investiga el "cas Gürtel", la suposada xarxa de corrupció a l'entorn del PP, ha posat una fiança d'1,8 milions d'euros a l'exalcalde de Boadilla del Monte. És la fiança més alta que ha imposat la justícia fins ara per aquest cas. És per fer front als possibles pagaments a què el poden condemnar en concepte de responsabilitat civil.

L'exalcalde, Arturo González Panero, s'ha estat una hora davant del magistrat que l'havia citat però s'ha negat a declarar fins que s'aixequi el secret de sumari. Segons les primeres investigacions del "cas Gürtel" que va fer el jutge Baltasar Garzón, González Panero hauria rebut 500.000 euros en regals de la xarxa d'empreses liderada per Francisco Correa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut