"Imparables" finalista al Bakersfield Film Festival

El documental "Imparables" ha estat escollit per a participar com a finalista en la secció oficial de l'Outside the Box-Bakersfield Film Festival. La producció de Black Train Films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, participarà també en el Baku International FICTS Sport Film.

"Imparables" es projectarà en el Outside the Box-Bakersfield Film Festival del 7 al 9 de novembre. Aquest festival es va iniciar com un esforç conjunt entre la històrica Bakersfield Fox Theater i el cineasta Joey Travolta, propietari de Inclusion Films, per facilitar a estudiants amb discapacitats la realització de pel·lícules, ja sigui en l'escriptura, l'escenografia, l'actuació o l'edició.

El documental sobre la història del Pirata's Team, participarà també al Baku International FICTS Sport Film del 18 al 21 de novembre. El certamen, organitzat pel Ministeri de cultura i turisme de la República d'Azerbaidjan, està inclòs en el circuit de festivals del "World FICTS Challenge".
El film dirigit per Daniel Jariod acumula ja un llarg currículum de presència en festivals nacionals i internacionals. "Imparables" va guanyar aquest estiu el premi a la millor producció de Catalunya al BCN Sports Film Festival i va ser present, entre altres, al Berlin Independent Film Festival, al George Lindsey Film Festival d'Alabama, al Cardiff Independent Festival i fa pocs dies al XII Festival Internacional de Cine de Ponferrada (Castella Lleó). Ara, també serà present a Califòrnia i a la República d'Azerbaidjan.

Els protagonistes principals són Juanjo Méndez, que va perdre la cama i el braç esquerres en un accident fa 20 anys degut a un accident de moto, però això no li ha impedit ser un dels millors ciclistes del món i competir en tres Jocs Olímpics ni crear aquest grup de ciclisme, anomenat els Pirates, que és únic al món. Els altres protagonistes són Raquel Acinas, medallista paralímpica, i la resta del club on s'entrenen, el Velòdrom d'Horta de Barcelona.

sinopsi:
El documental té dues línies narratives principals, la preparació, participació i tornada a casa de Méndez i Acinas dels Jocs Paralímpics de Londres 2012 i el seguiment de la progressió de l'Elisa, que, anys després de l'amputació, va pujar per primera vegada en una bicicleta fa uns quants mesos i encara avui no pot creure el que és capaç de fer. El que pretenen és inspirar a totes aquelles persones que viuen pors fer-los veure que poden superar-se tots els obstacles.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Daniel Jariod
Realització: Daniel Jariod
Producció: Richard Galvani
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Intèrprets: Juanjo Méndez, Bernat Moreno, Raquel Acinas, Elisa Cazalla, Cristina Martí, Joan Ortiz, August Espallargues, Miguel A. Márquez, Luisa Rodas. *Els nens: Manel, Guillem i Jubal
Direcció de fotografia: Pedro Valero
Direcció de producció: Liz Roberts
Música: Lyn Levett

Una producció de Black Train Films en col·laboració amb Televisió de Catalunya.
Anar al contingut