Granada

Immunitzats 20 dels 35 menors als quals el jutge va ordenar vacunar per frenar el brot de xarampió

El Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de la ciutat andalusa va ordenar la vacunació forçosa de tots els menors afectats i la Junta d'Andalusia va justificar la decisió per l'"elevat" risc de contagi d'aquesta malaltia. Fins aquest dimarts, dia en què acaba el termini perquè les famílies afectades acreditin la vacunació, 20 dels 35 menors que havien emmalaltit ja s'han immunitzat. A dia d'avui només continuen ingressats en centres hospitalaris un nadó i una dona adulta, prova que el brot epidèmic comença a remetre.

Actualitzat
La Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia ha acreditat que 20 dels 35 menors, als quals el jutge els va ordenar vacunar-se a la força per tal d'aturar el brot de xarampió originat en una escola de la ciutat de Granada, ja estan immunitzats.

Com ha explicat la consellera, María Jesús Montero, aquesta vintena de famílies, que han presentat la cartilla de vacunació per confirmar-ho, han demostrat per mitjà d'una analítica que ja havien tingut anteriorment la malaltia o bé que han accedit a vacunar-se. D'aquesta manera, Montero ha afegit que tan sols queden quinze famílies per acreditar la seva situació i per fer-ho disposen d'un termini que expira aquest mateix dimarts.

"En el cas que no presentin la cartilla o no estiguin conformes amb la vacunació, ho posaríem en coneixement del jutge perquè adopti les mesures que cregui convenient", ha explicat la titular de Salut.      

En aquests moments continuen hospitalitzades dues persones, un nadó i una dona adulta, dels 50 afectats pel brot epidèmic de xarampió, la gran majoria dels quals són menors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut