Barcelona

Immobilitzen 6.500 tubs de pasta de dents falsificats de la marca Colgate, però les anàlisis no mostren que siguin tòxics

L'Agència Catalana de Consum ha immobilitzat un total de 6.485 tubs de pasta de dents presumptament falsificats, la majoria de la marca Colgate, de procedència extracomunitària i fabricats majoritàriament a Sud-àfrica. Els resultats del primer anàlisi de les mostres confiscades no revela, però, cap toxicitat. L'Agència Catalana de Consum recomana als ciutadans que comprovin que els dentífrics que comprin estiguin etiquetats, com a mínim, en castellà, i que a l'etiqueta hi constin les dades de l'empresa fabricant. El Departament de Salut de la Generalitat ha posat a disposició dels consumidors el telèfon de Sanitat Respon, el 902 111 444, per resoldre els dubtes que puguin tenir els consumidors.

Actualitzat
Fins ara s'han retirat 4.146 tubs a dos majoristes de Badalona, 2.434 més a majoristes de Montcada i Reixac, 120 a Sant Boi de Llobregat i 51 d'un establiment majorista de Tortosa. En botigues, s'han trobat 19 tubs a Santa Coloma de Gramenet, 17 a Igualada, 51 a Tortosa i 7 a Sant Carles de la Ràpita.

Durant les pròximes setmanes l'Agència Catalana de Consum prosseguirà la campanya, ampliant la recerca a altres marques per verificar que són dentífrics que no suposen cap risc per a la salut i que compleixen la normativa.

Els controls van començar dimecres, després que la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat va ser alertada del problema per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. La comercialització a Espanya d'aquest tipus de producte està sotmesa a una regulació sanitària que estableix com a requisit primordial la seguretat, mentre que en el cas que s'importin han de disposar de l'autorització de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

D'acord amb la informació facilitada per aquesta agència, els productes ara immobilitzats no consten en el registre de què disposa, de manera que la seva venda a Espanya seria il·legal.
Anar al contingut