Barcelona

Immigrants il·legals senegalesos intenten marxar en tren cap a Itàlia des de Barcelona

Cada dimarts, dijous i diumenge, dotzenes de subsaharians passegen sols o en parelles per l'estació de França. Arribats fa mesos a les illes Canàries, intenten pujar a un tren que els porti a Itàlia. A l'estat espanyol viuen una situació de bloqueig: pendents d'un procés d'expulsió que mai arriba, no poden treballar ni enviar diners a les seves famílies i volen anar-se'n a Milà per guanyar-se la vida.

Actualitzat
Als accessos a l'estació de França, els vigilants de seguretat ja els adverteixen que, sense papers, no podran viatjar. Aquests joves, la majoria senegalesos, no s'esperen que un control policial els barrarà el pas a l'andana. Tot el passatge no comunitari ha d'aportar un visat o un permís de residència a França o Itàlia. Quan no el poden presentar, se'ls denega l'accés al tren.

La policia fa uns dies que ha augmentat la vigilància a l'estació. Els immigrants han arribat a creuar les vies i amagar-se sota les rodes. En el control, els agents els insisteixen que corrin cap a la finestreta de venda de bitllets: si el tren encara no ha sortit, els abonaran el 90% de l'import.

El tren surt puntual, però aquest cop 50 sense papers no han pogut pujar tot i tenir el bitllet comprat. Una vintena han pogut recuperar els diners. Dormiran al carrer i demà ho tornaran a intentar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut