Bilbao

Imaz s'ha reunit amb Batasuna per avançar en la formació d'una taula de partits bascos

El president del PNB, Josu Jon Imaz, s'ha reunit aquest dimecres amb el líder de Batasuna, Arnaldo Otegi. La trobada, que tindrà continuïtat, s'ha fet per avançar en la formació de la taula de partits bascos. Imaz i Otegi s'han reunit ja en més d'una desena d'ocasions en els últims mesos per establir la metodologia, procediments i agenda d'aquesta taula de partits.

Actualitzat

La trobada d'aquest dimecres entre Josu Jon Imaz i una delegació de Batasuna s'emmarca dins les trobades "preparatòries" que el PNB manté amb les formacions basques, excepte el PP, per parlar de la formació d'una futura taula de partits per a la normalització política d'Euskadi. De fet, ja són més d'una desena les reunions "discretes" que en els últims mesos han mantigut PNB i Batasuna, i Imaz ja va avançar dilluns la seva intenció de tornar-se a reunir amb la formació il·legalitzada, tot i que sense precisar-ne cap data.

És més, el PNB està decidit a seguir mantenint aquestes reunions tot i els avisos que des de les instàncies judicials s'estan donant alertant que es tracta de trobades amb una formació il·legal. Així, el Tribunal Superior de Justícia del País Basc ha admès a tràmit una querella del Fòrum d'Ermua contra el lehendakari, Juan José Ibarretxe, per haver rebut a Ajuria Enea Otegi, Pernando Barrena i Juan José Petrikorena.

Altres formacions basques com Eusko Alkartasuna o Ezker Batua han mantingut també reunions amb Batasuna i el secretari general del PSE, Patxi López, ha anunciat que mantindrà una trobada amb representants de l'esquerra abertzale un cop Zapatero hagi comparegut al Congrés per anunciar l'inici dels contactes amb ETA.

Anar al contingut