Imatges d'una cimera fallida: la tensa reunió del G7 al Quebec

Actualitzat

La del Quebec ha estat una de les trobades més tenses que es recorden dels set alts mandataris membres del G7. Des de bon començament, el moments de tensió han marcat aquest fòrum de les potències més avançades.

Ni el cel blau sense restes de contaminació, ni el verd de les muntanyes que envolten Charlevoix, ni les aigües transparents del gèlid golf de San Lorenzo han aconseguit apaivagar els ànims de set egos amb tanta força com els de Donald Trump, Angela Merkel, Theresa May o Emmanuel Macron.

 

 

De fet, la reunió és més aviat un G6 contra 1, perquè el Canadà, el Japó i els països europeus han tancat files contra el proteccionisme i la visió unilateral dels Estats Units de Trump.

Enmig de tanta tensió, l'amfitrió de la trobada, el primer ministre canadenc Justin Trudeau, ha fet mans i mànigues per acontentar els seus convidats, conscient que totes les mirades estaven posades sobre ell:

 

 

I, finalment, ha estat qui n'ha sortit més mal parat. Aquest matí, quan Trump ha trencat via tuit l'acord signat dissabte, ho ha aprofitat per carregar contra Trudeau, de qui ha dit que és "deshonest i dèbil". Una dura galleda d'aigua freda sobre Trudeau tot just acabada la cimera.

Trudeau no podia esperar un final com aquest quan divendres va rebre una càlida abraçada de Donald Trump en l'inici de la cimera:

 

 

No es pot dir que Trudeau no s'hagi esforçat a intentar que la cimera fos un èxit. Sempre present i atent per destensar les reunions:

 

 

I és que, si hem de fer cas de les expressions que els fotògrafs presents a la cimera han captat, algunes de les trobades bilaterals han estat un veritable exercici d'esgrima amb tots els participants molt pendents dels moviments dels contrincants.

A la seqüència de l'inici de la reunió entre Donald Trump i el president francès, Emmanuel Macron, això s'ha fet molt evident. Conscient Macron de com Trump domina l'art de l'encaixada de mans, aquesta vegada no l'ha agafat desprevingut.

En un primer moment, Trump sembla dubtós de les intencions de Macron:

 

 

Finalment, accedeix a donar-li la mà mentre tots dos es mantenen fixa la mirada:

 

I aquest cop, si hem de fer cas de com va quedar la mà dreta de Donald Trump, sembla que el guanyador del pols és el francès:

 

Al president nord-americà, poc acostumat a amagar els seus sentiments en públic, se l'ha vist incòmode en determinats moments:

 

Malgrat que sempre semblava estar al centre de totes les reunions improvisades:

 

 

Ha estat una d'aquestes trobades d'última hora, durant la redacció del comunicat final i abans que Trump marxés de la cimera, que el fotògraf oficial de la cancellera alemanya, Angela Merkel, Jesco Denzel, ha fet la que és, sense dubte, "la foto" de la trobada. Una imatge que ha enviat a Twitter el portaveu de la cancellera, que ja és viral i origen de nombrosos mems:

 



Un punt de vista que el director de comunicació de la Casa Blanca, Dan Scavino, intenta contrarestar amb un pla alternatiu on el president nord-americà queda al centre de la imatge i no es veuen les cares de la resta de líders mundials:

 


Dissabte, quan Trump pujava a l'Air Force One per iniciar un llarg viatge fins a Singapur on dimarts l'espera una altra tensa cimera bilateral amb el president de Corea del Nord, res podia fer imaginar que, amb un tuit, dinamitaria els resultats de la reunió del G7.

 

Han estat unes paraules de Justin Trudeau a la conferència de premsa final de la cimera el que sembla que ha encès els ànims de Donald Trump. Unes paraules que han tirat per terra els esforços de tres dies de Justin Trudeau perquè la trobada arribés a bon port.

Al primer ministre canadenc no li ha portat sort, en aquesta ocasió, portar uns mitjons amb l'animal que representa el Canadà, l'ant:

 

Trudeau, fidel als mitjons amb dibuixos vistosos, no ha desaprofitat l'ocasió per lluir-ne una bona col·lecció:

 

 

El primer ministre del Canadà i organitzador de la cimera ha contradit Trump i li ha advertit que el el seu país no dubtarà a "prendre represàlies comercials contra els EUA" si Washington imposa aranzels a les importacions d'acer i alumini.

Trump, però, ha retret l'actitud "tova i submisa durant la nostra trobada del G7" de Trudeau. Una actitud que, segons Trump, ha canviat "quan he marxat" i ha dit que Trudeau és una persona "deshonesta i dèbil".

 

 

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut