La tanca fronterera de Playas de Tijuana s'interna en el Pacífic (EFE)
La tanca fronterera de Playas de Tijuana s'interna en el Pacífic (EFE)
Tijuana

Primeres imatges de migrants de la caravana que ja són a la frontera nord-americana

Una vintena de migrants han saltat la tanca, però poc després han tornat enrere davant del desplegament de les patrulles

RedaccióActualitzat

Els migrants que van sortir fa gairebé un mes d'Hondures van arribant a Tijuana, a la frontera mexicana amb els Estats Units. Ja són centenars les persones que esperen la resta de la primera caravana per intentar entrar al territori nord-americà. Alguns, però, s'han aventurat ja a saltar la tanca. Ho han fet només durant uns minuts i després han tornat enrere davant el fort desplegament de les patrulles frontereres.

Els migrants han arribat a peu fins a la zona de Playas de Tijuana, on el setge fronterer s'interna a les aigües del Pacífic, amb la mirada dels agents de la patrulla nord-americana.

 

Vigilància constant sobre la tanca fronterera (Reuters)

 

Migrants sobre la tanca que separa Mèxic dels Estats Units (Reuters)

 

Entre els migrants i les patrulles frontereres (Reuters)

 

Des d'aquest dilluns hi ha en aquest punt una vuitantena de membres del col·lectiu LGTBI -lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergènere-, que es van avançar a la resta de la marxa. Van denunciar que durant el recorregut van ser objecte de nombrosos atacs verbals. I a les últimes hores altres grups de la caravana s'han acostat a la línia divisòria amb els Estats Units

L'anomenada caravana va sortir d'Hondures amb uns 7.000 homes, dones i nens, moltes famílies. Alguns han desertat pel camí. Però s'espera que n'arribin uns 5.000 durant aquesta setmana. L'objectiu de tots ells és arribar a la frontera nord-americana i poder entrar. La caravana s'ha dividit en quatre columnes diferents.

 

Cues de migrants arribant a Tijuana (Reuters)

 

S'espera que al llarg d'aquesta setmana arribin uns 5.000 migrants a la frontera (EFE)

 

Famílies amb nens petits a la caravana (EFE)

 

El president Trump ha desplegat fins a 8.000 soldats a la frontera, però molts migrants no renuncien i estan disposats a arribar fins al final. Les autoritats nord-americanes han reforçat la tanca amb filats amb pues. D'opcions per passar, només dues: o be pagar milers d'euros a un "coyote" -traficants de persones-, arriscant la vida, o demanar asil, un tràmit amb poques perspectives de prosperar.

ARXIVAT A:
Drets humansMigracionsEstats UnitsTrump
Anar al contingut