Bolívia

Imatges de videovigilància mostren el suposat saqueig del Banc Central de Bolívia per part del govern anterior a Evo Morales

El govern bolivià d'Evo Morales ha denunciat que funcionaris del govern que va presidir Gonzalo Sánchez de Lozada, i fins i tot un ministre, van retirar una gran quantitat de diners del Banc Central pocs dies abans que aquest govern caigués, a l'octubre del 2003. Com a prova han presentat unes imatges en què es veuen els funcionaris emportant-se els diners. Calculen que s'han endut més de 325 milions de dòlars. El Banc Central bolivià ha ordenat una investigació.

Actualitzat

Uns 239 millions d'euros han estat suposadament robats de la Banca Nacional de Bolívia per funcionaris que presumptament obeeixen les ordres del president . Aquesta és la denúncia que ha formulat el govern d'Evo Morales i la prova que han presentat, les imatges de les càmeres de seguretat del Banc el 13 d'octubre del 2003 , només quatre dies abans que l'aleshores president de Bolívia , Gonzalo Sánchez de Lozada, presentés la seva dimissió a causa de la revolta dels "cocaleros" que encapçalava l'actual cap de l'Estat.

Diversos testimonis afirmen, a més, que el president Sánchez de Lozada, quan va fugir en helicòpter de la seva residència, portava maletins amb part d'aquests diners.

El Banc va informar en el seu moment que aquells dies s'havien tret algunes quantitats, però ara les noves autoritats bancàries, davant la denúncia clara, han optat per aclarir els fets i han obert una investigació.

El cas ha provocat un gran escàndol a Bolívia, on Evo Morales participava dimecres en la festa de l'arribada del nou any dels indígenes aimares. El nou govern bolivià ha demanat als Estats Units l'extradició de Sánchez Lozada, acusat de la mort de 67 manifestants durant l'anomenada "guerra del gas", prèvia a la seva renúncia .

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut