Madrid

Imatges de l'atac de Los Trinitarios que va provocar el pànic al metro de Madrid

Una baralla entre dues bandes llatines rivals va provocar el caos al metro en plena festa major de Madrid el 2015

RedaccióActualitzat

Corredisses, crits, empentes, desconcert. Centenars de persones corren espantades i abandonen els combois d'un metro a l'estació d'Usera de la línia 6 del metro de Madrid.

Va passar el 15 de maig, el dia de Sant Isidre, el patró de Madrid. Era una jornada festiva amb milers de madrilenys movent-se amunt i avall de la ciutat per divertir-se a la festa major.

I va ser aquell el dia que un grup d'integrants de la banda llatina Los Trinitarios van triar per perseguir i barallar-se amb membres d'una altra banda d'origen sud-americà.

Un grup de vuit Trinitarios va entrar a l'estació d'Usera i van baixar fins a les andanes donant cops a dreta i esquerra amb els seus matxets, cinturons i amenaçant amb ganivets i corretges. Les càmeres del servei tancat de televisió van enregistrar l'agressió. Ara se n'han fet públiques les imatges:

 

El setembre del 2017, vuit membres d'aquesta banda llatina es van asseure a la banqueta dels acusats per aquesta agressió indiscriminada. Estaven acusats de "baralla tumultuària" i d'un delicte d'organització criminal.

L'Audiència Provincial de Madrid va condemnar a sis anys de presó per pertinència a banda criminal el líder de LosTrinitarios, Stalin Elías M. S., i a tres anys de presó un altre dels vuit encausats. La resta van quedar absolts.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut