Barcelona

Imatge d'unitat al gabinet de crisi encapçalat per Puigdemont i Rajoy

La trobada ha analitzat la situació creada per l'atac de la Rambla i les actuacions fetes fins ara per trobar-ne els responsables

RedaccióActualitzat

Reunió d'alt nivell aquest divendres a Barcelona per fer seguiment de l'atropellament massiu de dijous. La reunió s'ha fet a la conselleria d'Interior, i hi han participat, entre altres, el president Carles Puigdemont i el conseller d'Interior, Joaquim Forn, per part de la Generalitat, i el president Mariano Rajoy, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per part del govern espanyol.

Aquesta reunió s'ha fet després del minut de silenci a la plaça de Catalunya, a la qual han assistit tots aquests responsables polítics, a més del rei Felip VI, entre molts altres. En principi no estava previst que hi participés Rajoy, i s'havia de celebrar al Palau de la Generalitat.

 

Després de la reunió, Rajoy i Puigdemont han comparegut conjuntament davant els mitjans de comunicació. El president espanyol ha enviat un missatge d'unitat, ha desitjat que els ferits es recuperin i ha agraït la solidaritat internacional:

"El que ens fa més fort és la unitat. Totes les forces polítiques han d'estar unides."

Puigdemont ha agraït a Rajoy la seva presència i, sobretot, ha elogiat la resposta admirable, ha dit, de la ciutadania davant l'atac terrorista de Barcelona.

"Aquest matí hem reconquerit sense por l'espai públic. És la millor arma contra el terrorisme."

També ha assistit a la reunió l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. És la primera reunió conjunta que fan els responsables de totes les administracions per analitzar la situació després de l'atac de la Rambla. Aquest dijous es van reunir per separat els del governs espanyol i català.


Abans de la reunió, el president Rajoy ha manifestat via Twitter el seu suport al govern català:


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut