Publicitat dels productes carnis d'Ikea a Malmö (Foto: Reuters)
Publicitat dels productes carnis d'Ikea a Malmö (Foto: Reuters)
Madrid

Ikea retira les mandonguilles dels seus restaurants després que hi han trobat carn de cavall a Txèquia

L'empresa sueca de decoaració retira preventivament les mandonguilles de tots els seus establiments i restaurants a Europa després que a la República Txeca hagin detectat restes de carn de cavall en aquest producte.

RedaccióActualitzat
La divisió espanyola d'Ikea ha retirat de forma preventiva les mandonguilles de tots els seus establiments i restaurants a Espanya després que a la República Txeca han detectat restes de carn de cavall en aquest producte. Ikea Ibérica ha informat que aquesta estafa s'ha detectat només en un lot, però que s'ha optat per retirar-los tots "fins a obtenir els resultats de noves anàlisis".

Veient que catorze de les divisions de l'empresa seguien aquest pas, la multinacional ha decidit finalment retirar les mandonguilles de totes les botigues que té a Europa. L'empresa de decoració ha assegurat que va dues setmanes va començar a analitzar l'ADN de tots els seus productes carnis i que "no es van trobar traces de carn de cavall en dotze mostres de diferents lots".

Després de l'alerta de les autoritats txeques, però, s'han decidit a tornar a examinar la carn d'aquest producte tan típic dels seus establiments. "No permetem cap ingredient a les nostres receptes que no hi estigui especificat", han afirmat.  

Justament, el govern espanyol ha confirmat aquest dilluns el primer cas de frau en un producte etiquetat com a carn de vedella. Es tracta d'uns canelons de La Cocinera, marca que pertany a Nestlé.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut