Pla general d'alguns dels operaris de l'Ajuntament d'Igualada treballant en la retirada d'arbres després de l'episodi d…
Pla general d'alguns dels operaris de l'Ajuntament d'Igualada treballant en la retirada d'arbres després de l'episodi d'intenses pluges. Imatge del 24 de novembre de 2016 (Horitzontal).

Igualada treballa per retornar a la normalitat després de l'episodi d'intenses pluges d'aquest dimecres

Actualitzat

ACN Igualada.-Els serveis municipals de l'Ajuntament d'Igualada treballen aquest dijous per retornar la normalitat a la ciutat després de la forta tempesta d'aquest dimecres a la tarda, que va provocar fortes ratxes de vent, acompanyades de pluja i calamarsa. El consistori ha explicat en un comunicat que la pluja no va ocasionar cap dany personal, però sí nombrosos desperfectes materials. Al voltant d'una seixantena d'arbres s'han vist afectats en diferent mesura, especialment en punts com el Cementiri Vell, el Parc del Xipreret, la Plaça de la Bomba, el carrer Badalona, el carrer del Rec o la Plaça de Cal Font. Arran de les pluges també es van registrar nombrosos despreniments en façanes i desperfectes en teulades, fanals, contenidors, semàfors, senyals i mobiliari urbà.

Durant la tarda de dimecres, la Brigada Municipal d'Igualada va efectuar una trentena d'actuacions d'emergència per retirar els elements perillosos de la via pública, de manera conjunta amb la les empreses col·laboradores de neteja i manteniment, la Policia Local, els Bombers i els Mossos d'Esquadra. Durant la nit, es va reforçar la neteja d'embornals, en molts casos obstruïts per la gran quantitat de fulles acumulades. Aquest dimecres al matí s'ha iniciat l'avaluació de danys i s'ha reprès la retirada d'arbres i altres elements.La Policia Local, de la seva banda, va efectuar al voltant d'unes cinquanta actuacions durant la tarda i vespre de dimecres, centrades a assegurar zones que podien suposar algun perill per les persones, tancar els carrers on no es podia garantir una mobilitat segura, sobretot al Rec i el Polígon Industrial de Les Comes i, ja a la nit, reobrir aquelles vies que havien recuperat la normalitat.Aquest dijous al migdia només resta tallat al trànsit el carrer Sant Antoni de Baix, on es va produir un despreniment de façana, pendent d'assegurar. La tempesta va provocar també la manca de subministrament elèctric per més de 6.000 abonats. La companyia Endesa, en aquest cas, va mobilitzar diversos equips d'emergència, que van aconseguir restablir el servei dimecres al vespre.

Anar al contingut