Ciclisme

Igor Antón, de l'Euskaltel, guanya la setzena etapa, una de les més dures, de la Vuelta

Igor Antón, de l'Euskaltel, s'ha adjudicat la setzena etapa de la Vuelta, disputada entre Almeria i l'Observatori Astronòmic de Calar Alto, de 145 quilòmetres, un dels recorreguts més durs de la ronda. Antón ha arribat primer a la meta amb un temps de quatre hores i mitja, seguit d'Alejandro Valverde, que, després de quedar en segona posició en aquesta jornada, continua com a líder de la general amb el mallot daurat. En tercer lloc, ha travessat la línia de meta el kazakh Alexandre Vinokourov.

Actualitzat

Després d'un dia de descans, la Vuelta ha tornat a rodar, i amb tots els ingredients possibles: pluja, fred i rampes duríssimes fins a la meta, que ja feien preveure una lluita aferrissada. Al final ha guanyat Igor Antón, de l'Euskaltel, que ha passat per davant de l'encara líder, Alejandro Valverde, i també de Vinokourov, que ja és segon a la general.

Igor Antón s'ha imposat en la primera de les tres etapes seguides de muntanya que té aquesta setmana la Vuelta. La jornada d'avui ha estat força difícil. La sortida d'Almeria ha estat neutralitzada per la forta pluja que ha caigut. Per davant, els corredors tenien quilòmetres, amb final a l'observatori astronòmic de Calar Alto. El líder, José Antonio Valverde, manté el mallot groc, davant de Vinokurov, que ha pujat fins a la segona posició. El ciclista d'Astana ha atacat molt fort per comprovar les forces del líder, Valverde. En els últims deu quilòmetres ha saltat en cinc ocasions amb determinació, però, en totes, Valverde ha neutralitzat els atacs. L'aigua i la temperatura, de 16 graus, han desgastat moltíssim tots els participants.

Anar al contingut