L'expresident madrileny Ignacio González (EFE)
L'expresident madrileny Ignacio González (EFE)
Madrid

Ignacio González sota l'ombra de la corrupció: Púnica, Gürtel i l'àtic d'Estepona

RedaccióActualitzat

Ja fa temps que plana l'ombra de la corrupció sobre l'expresident madrileny, Ignacio González. Ara sota sospita per la seva gestió al capdavant de l'empresa pública d'aigües de Madrid, però abans van venir els casos del seu àtic de luxe a Estepona i les suposades vinculacions del seu govern amb les trames Púnica i Gürtel.

Un conjunt de dubtes i sospites que li van impedir optar a la reelecció com a president de la comunitat, càrrec al qual va arribar a finals de 2012 de la mà d'Esperanza Aguirre, que ho deixava perquè estava malalta. Que Mariano Rajoy apartés Ignacio González i proposés Cristina Cifuentes com a candidata del PP a Madrid va marcar la relació distant que hi ha hagut sempre entre tots dos companys de partit.

Dels casos de suposada corrupció que han perseguit González, el més sonat va ser el de l'àtic de luxe a la localitat malaguenya d'Estepona.

A finals del 2011 es va saber que s'havia reunit amb comandaments de la Policia per demanar-los que no transcendís que ell era l'inquilí d'aquest àtic, comprat per un testaferro a través d'una societat ubicada en un paradís fiscal. A l'expresident madrileny i la seva dona se'ls va imputar per aquest cas, però 4 anys després d'investigacions la justícia encara no n'ha tret l'entrellat. El seu partit, però, li va obrir un expedient.

A més, l'estiu del 2015 -quan ja no era president- se li van acabar de complicar les coses. La justícia va cridar a declarar el que havia estat el seu número 2 i la seva exconsellera d'Educació com a imputats en el cas Púnica. També es va publicar que el seu govern havia pagat primes a jutges.
Això va acabar de refredar la seva relació amb l'actual presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, fins al punt que l'any passat se li va negar la condecoració de la Gran Creu de la Comunitat de Madrid, que es dona a tots els expresidents.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut