La Puerta del Sol, amb l'edifici de la seu del govern de la Comunitat de Madrid. (Foto: Reuters)
La Puerta del Sol, amb l'edifici de la seu del govern de la Comunitat de Madrid. (Foto: Reuters)
Madrid

Ignacio González: "La indefinició de Catalunya fa que algunes empreses optin per Madrid"

Aquesta és l'opinió del president madrileny, Ignacio González, que destaca que la inversió estrangera ha crescut més a la seva comunitat que no pas a Catalunya

RedaccióActualitzat

El procés sobiranista de Catalunya afavoreix indirectament Madrid. Això es pot deduir de les declaracions que el president de la comunitat madrilenya, Ignacio González, ha fet aquest dijous a Onda Cero. González considera que la "indefinició" de Catalunya fa que hi hagi empreses que decideixen instal·lar-se a Madrid. Quan li han preguntat si arriben més empreses a la Comunitat de Madrid davant de la situació que viu Catalunya, el president madrileny ha afirmat que "sí".

Ignacio González ha explicat que "és evident que la situació d'indefinició o inestabilitat d'aquesta deriva nacionalista fa que algunes empreses optin per la Comunitat de Madrid i no per Catalunya". En aquest sentit, González ha posat com a exemple el cas del Grup Mondelez, que es dedica a productes de consum com les galetes Oreo, que ha decidit traslladar-se a Madrid. També ha matisat que un fet important és que, a l'últim trimestre, la inversió estrangera ha crescut un 68% a Madrid, enfront del 12 o 14% a Catalunya.

El cap de l'executiu autonòmic assenyala que "el plantejament del president de la Generalitat, Artur Mas, en aquest procés sobiranista és "inacceptable, no té encaix constitucional, és dolent per a Catalunya, dolent per a Espanya i no s'està explicant clarament als ciutadans catalans els perjudicis d'una situació portada a l'extrem". Tot i això, Ignacio González creu que Mas "té una part de raó" pel que fa al sistema de finançament: "Crec que aquí podríem avançar conjuntament.

 

Anar al contingut