Imatge d'arxiu d'Ignacio González
Imatge d'arxiu d'Ignacio González
Madrid

Ignacio González González, president de Madrid

Ignacio González González va néixer a Madrid el 19 d'octubre del 1960. Està casat amb Lourdes Cavero Mestre i té tres filles. És llicenciat en Dret i funcionari del cos tècnic superior de l'Ajuntament de Madrid. Serà president de la Comunitat de Madrid.

RedaccióActualitzat
Ignacio González González va néixer a Madrid el 19 d'octubre del 1960. Està casat amb Lourdes Cavero Mestre, adjunta a la presidència de la patronal madrilenya CEIM, i té tres filles.

Serà president de la Comunitat de Madrid sense ser el cap de llista, com Ana Botella a l'Ajuntament de Madrid.

És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid i funcionari del cos tècnic superior de l'Ajuntament de Madrid, al qual va accedir per oposició el 1984. La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l'Administració Pública, de la qual és profund coneixedor.

Fins al seu nomenament com a vicepresident primer del govern regional de Madrid, portaveu de l'executiu i conseller de Presidència, ocupava el càrrec de delegat del govern per a l'Estrangeria i la Immigració al Ministeri de l'Interior (amb rang de secretari d'Estat), per al qual va ser nomenat el juliol del 2002.

González va ser l'autor de la reforma de la llei d'estrangeria i el principal artífex de l'acord que aquesta norma va obtenir al Parlament.

Abans havia exercit altres càrrecs en l'Administració General de l'Estat, entre ells el de secretari d'Estat per a l'Administració Pública (nomenat el gener del 1999), des d'on va impulsar la creació de la Finestreta Única.

Així mateix, va ocupar el càrrec de subsecretari d'Educació i Cultura al Ministeri presidit per Esperanza Aguirre des del maig del 1996. A l'Ajuntament de Madrid també va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat.

Avui dia, també té la presidència del Canal d'Isabel II, la vicepresidència del comitè executiu d'IFEMA i assumeix les competències regionals de les relacions amb l'Assemblea regional, els assumptes taurins i les competències en matèria audiovisual de la Comunitat de Madrid.

Ignacio González és, també, secretari general del PP de Madrid.


Denúncies

El diari "Público" va denunciar el 28 de gener del 2009 un informe secret del PP, de 69 pàgines, que no va investigar Rajoy, sobre els negocis personals d'Ignacio González.

La conclusió de l'informe és que el vicepresident madrileny lidera "un grup d'amics que creen un negoci particular i, a més, obté beneficis extra de la Comunitat o el Canal d'Isabel II".

En el document manejat per la cúpula del PP es xifra el patrimoni de González i la seva dona en 1,8 milions d'euros. A més, s'indica expressament que té una "caixa forta" i que de vegades "paga en negre".

Ignacio González va denunciar els directors i redactors de la notícia per "una intromissió il·legítima en el seu dret a l'honor". Per això, reclamava una indemnització de 600.000 euros. I ho va fer signant una ordre per la qual disposava "que els serveis jurídics de la Comunitat formulin una demanda civil de protecció del seu dret a l'honor".

La jutge de primera instància número 55 de Madrid va desestimar la demanda presentada pel vicepresident madrileny, condemnant a González a pagar els costos processals i recomanant-li que no utilitzés els serveis jurídics de la Comunitat de Madrid i que contractés un lletrat col·legiat, ja que aquest era un assumpte privat.


Implicat en una denúncia sobre la utilització d'un àtic de luxe a Marbella en el transcurs de la investigació del "cas Gürtel".

La policia investiga l'origen de l'habitatge de 495 metres quadrats (257 residencials i 238 de solàrium) que el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ocupa a la urbanització Guadalmina de Marbella, una de les més cares de la zona.

El dúplex és propietat, tal com ha reconegut l'interessat, de Coast Investors LLC, una companyia establerta al paradís fiscal nord-americà de Delaware. Aquesta societat la fa servir un advocat resident a Califòrnia anomenat Rudy Valner, a qui la policia considera un simple testaferro, que controla també entitats mercantils de coneguts empresaris espanyols.

Els agents consideren que darrere de l'empresa de Delaware hi ha Ignacio González. L'àtic, que segons fonts policials va costar 1.300.000 euros, constituiria suposadament el pagament d'una comissió.

En el moment de la denúncia, l'habitatge continuava constant al registre de la propietat a nom del constructor i promotor, Javier Villate, però les despeses les satisfà Coast Investors.

Anar al contingut