Madrid

Ignacio González diu que la dona contagiada d'Ebola millora i la seva càrrega de virus no augmenta

Ho diu el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, que remarca que la situació està "bastant controlada" pels professionals

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria infectada d'Ebola està "una mica millor" i la càrrega de virus al seu cos no sembla que s'incrementi, gràcies al sèrum que se li està administrant. Ho ha explicat el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. En unes declaracions a Onda Cero, González ha fet una crida a la tranquil·litat i ha destacat que, dins de les dificultats, la situació està "bastant controlada" pels professionals.

El president madrileny ha assegurat que el conseller de Sanitat de la Comunitat no va voler culpar la dona aquest dimecres quan va dir que l'auxiliar hauria pogut mentir sobre el seu estat de salut. Segons González, el conseller ja va matisar aquestes paraules, "que van sonar fora de context" o "que no van ser oportunes".

Ignacio González ha afirmat que l'administració de Madrid ha establert els protocols marcats pel Ministeri de Sanitat i per l'OMS, l'Organització Mundial de la Salut, i ha actuat d'acord amb aquests criteris. Pel president de la comunitat madrilenya, "la prova" que el protocol és correcte és que de l'atenció al primer missioner infectat d'Ebola no es va derivar "cap circumstància" com el contagi de l'auxiliar, que ha atribuït a un possible "acte reflex" d'una professional "amb una gran experiència" i "amb un gran mèrit" per la seva condició de "voluntària".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut