Una conversa entre Ignacio González i Eduardo Zaplana desvela els odis dins del PP
Una conversa entre Ignacio González i Eduardo Zaplana desvela els odis dins del PP

Ignacio González a Zaplana: "Rajoy vol superar Franco a la presidència del govern"

Una gravació del cas Lezo entre l'expresident de Madrid i l'exministre revela els odis que desperta Mariano Rajoy entre els seus rivals dins del PP, sobretot Aznar

RedaccióActualitzat

El sumari del cas Lezo està evidenciant les fortes rivalitats i enfrontaments que hi ha hagut els últims anys dins del Partit Popular. Aquest dimecres s'ha conegut el contingut d'una conversa entre l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González i l'expresident de la de València i exministre, Eduardo Zaplana.

El gruix de les crítiques i insults d'aquesta conversa, divulgada per "La Vanguardia", van adreçats a l'actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Tant González com Zaplana el descriuen com una persona sense principis i el comparen amb Esperanza Aguirre i Rita Barberá:

Ignacio González: "Esperanza Aguirre és igual que Mariano Rajoy Brey, igual. És un paio amb complexos i fill de puta, i ella és una paia... Només tenen una cosa al cap, que són ells mateixos. Rajoy vol superar Franco a la presidència del govern. A Aguirre tot li importa un rave tret d'ella mateixa."

Eduardo Zaplana: "És que sempre ha estat ben envoltada (Aguirre), és a dir, ha estat amb tu i en Granados, serà el que sigui, però segur que li donava algun consell i treballava i li portava embotit del poble. I com ell, a diferents nivells, heu estat sis o set que li heu donat la feina feta. L'Esperanza té molt més bona imatge, no sé si és més llesta però de tota manera sense comparació amb la Rita (Barberá). La Rita era un bluf absolut."

 

Rajoy vs. Aguirre

La rivalitat entre Rajoy i Esperanza Aguirre també apareix a la conversa. Segons Zaplana, l'estratègia de Rajoy hauria estat atacar González per fer-li mal a ella:

Eduardo Zaplana: "En Mariano no la pot ni veure, és que l'odiava. Però ja saps com és en Mariano: si en un moment l'interessava, que ella segueixi. Per què en les últimes eleccions ha posat aquesta altra (Cristina Cifuentes)? Doncs perquè l'objectiu eres tu. Fixa't si la menysprea que tant li feia: 'Que no em diguin que no l'he posat a ella, que no em diguin que perdo Madrid, que el perdi ella'. El que volia era follar-te a tu. Tots dos alhora era massa. I en Mariano és més llest que ella i sap que traient-te a tu del mig s'acaba ella."

 

Aznar vs. Rajoy

En la gravació, que seria força recent, del gener d'aquest any, Zaplana relata a González una conversa amb l'exlíder del PP José María Aznar en termes que deixen clara l'enemistat d'aquest amb Rajoy:

Eduardo Zaplana (citant paraules d'Aznar): "No pot continuar, Rajoy és impossible, aquesta legislatura no pot durar. Jo mai faré res que puguin dir que he fotut el PP, però quan arribi el moment que en Mariano caigui, deixaré clara quina és la meva posició, que jo amb ell no hi tinc res a veure.  Vigilem que quan caigui no ens arrossegui a tots'.  (Zaplana a Aznar) - I en qui penses?    (Aznar) - No, això cal mirar-s'ho bé...'"

Zaplana a González: "Fixa't, no m'ho va dir, però crec que ell està pensant... tant li fa qui sigui, el cas és salvar la cara. Vull dir que aquest Rajoy ha estat un fill de puta, però ara sí. Si és en Feijó, doncs en Feijó; si és el... el que vingui, tindrà el seu suport. Perquè no està en condicions de dir 'ha de ser aquest', perquè el poden enviar a prendre pel cul, sinó d'apuntar-se a ajudar el que vingui amb l'excusa que els principis s'han tornat a recuperar."

 

Precisament aquest dimarts s'ha conegut el contingut d'una entrevista a Aznar que coincideix en el fons amb el que es diu en aquesta conversa. En l'entrevista, publicada per la revista valenciana "Plaza", Aznar diu que no és que ell s'hagi distanciat del PP, sinó que "potser" ha estat el partit qui s'ha allunyat d'ell.

Aznar afegeix que li costa "reconèixer" el PP actual, i també deixa anar la idea que dos mandats de Rajoy "són suficients". També es queixa que abans el PP era "hegemònic" en el seu espai polític i que ara l'ha de compartir amb Ciutadans. En l'entrevista diu que té "un gran respecte" per Eduardo Zaplana, a qui atribueix un gran paper en la història del PP a València.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut