Pablo Iglesias entra a l'hemicicle del Congrés, dimecres (EFE)
Pablo Iglesias entra a l'hemicicle del Congrés, dimecres (EFE)
Madrid

Iglesias s'imposa per poc a Errejón en la votació sobre l'assemblea de Podem

Les regles que defensava el líder de la formació morada han tingut poc més de 2.400 vots més que les del número 2

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias s'ha imposat a Íñigo Errejón en la votació per decidir com ha de ser la pròxima assemblea del partit. La proposta del líder de la formació morada sobre les regles de l'assemblea ha guanyat per la mínima a la del número 2 de la formació. Iglesias ha obtingut prop de 41.000 vots dels 99.000 inscrits, mentre que 38.000 participants han donat suport a Errejón.

En percentatge de suport, Iglesias ha aconseguit el 41,57% dels vots, davant del 39,12% d'Errejón, xifres molt superiors a les d'altres propostes que s'han votat. És una diferència de 2.411 vots que el mateix Iglesias ha relativitzat. En un tuit, ha afirmat que "no hi ha vençedors ni vençuts".

 

També el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha negat que el resultat debiliti Iglesias perquè "totes les candidatures coincidien en qui ha de dirigir aquest projecte".

El resultat suposa que les normes d'Iglesias regiran la segona assemblea ciutadana estatal de Podem, que es farà a Vistalegre. El model d'Iglesias estableix, per exemple, que els documents polítics es debatran conjuntament amb les candidatures, un model que afavoreix la llista majoritària. Errejón proposava votar per separat les idees i els lideratges.

Anar al contingut