Pablo Iglesias (EFE)
Pablo Iglesias (EFE)

Iglesias proposa fer un referèndum sobre la prohibició de les corrides de toros

Actualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha proposat aquest divendres fer un referèndum a Espanya perquè els ciutadans decideixin si volen prohibir les corrides de toros.

En una entrevista a Telecinco, Iglesias ha explicat que, malgrat que a ell no li agraden les corrides, "no es poden prohibir per decret" perquè és un tema "complex".

Per això, el líder de Podem ha suggerit preguntar als ciutadans "si la majoria vol toros o no".

El secretari general de la formació lila ha remarcat, però, que el que sí que defensa el seu partit és que es deixi de subvencionar amb diners públics la tauromàquia.

El PACMA defensa que cal "prohibir per llei" les corrides

El PACMA ha criticat les declaracions d'Iglesias, ja que considera que, en lloc d'un referèndum, la tauromàquia s'ha de "prohibir per llei". Ho ha explicat la presidenta del partit animalista, Silvia Barquero:

"Fan falta polítics valents que portin en el seu programa electoral la prohibició dels toros, que genera maltractament animal. El maltractament animal no se sotmet a referèndum."

El líder de Podem també ha considerat que la caça "no es pot prohibir així com així" perquè és un assumpte "complex", encara que a ell no li agrada "disparar als animals".
ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut