Madrid

Iglesias no creu que hi hagi terceres eleccions i emplaça el PSOE a definir-se

El líder de Podem assegura que votarà "no" a un govern del PP i admet que cada cop és més "complicat" un govern d'esquerres alternatiu a Rajoy

RedaccióActualitzat

Després de reunir-se amb el rei Felip VI, que tanca la roda de contactes amb els partits polítics per a la investidura aquest dijous, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha deixat clar que votarà "no" a la investidura de Mariano Rajoy i a qualsevol govern del PP i ha reiterat la voluntat d'un govern de coalició d'esquerres progressistes, tot i que ho veu complicat.

Segons ha explicat, no veuen iniciativa per part dels socialistes. A més, ha dit, el PSOE hauria de superar les resistències que té en el si de la formació, a les quals s'hi afegeixen "altres dificultats objectives per arribar a un acord amb les forces nacionalistes". I és que després de veure's amb Felip VI, el líder de Podem assegura que els acords a la Mesa del Congrés i les votacions al Parlament de Catalunya allunyen definitivament el PSOE i els independentistes catalans. En qualsevol cas, emplaça el PSOE a definir-se i triar entre un govern amb el PP o el govern del canvi.

Iglesias, però, no creu que hi hagi terceres eleccions. "No veig terceres eleccions", ha sentenciat. I és que considera que Ciutadans acabarà canviant l'abstenció de la segona votació pel "sí" davant l'amenaça de noves eleccions, una mesura que facilitaria l'abstenció del PSOE.

De moment, però, el líder s'ha mostrat convençut que si el líder popular no compta amb prou suports, no es presentarà a la investidura ara i, segons ha admès, "s'obriria un escenari complicat" de "bloqueig sense precedents".

Iglesias ha descartat altre cop formar govern amb Ciutadans. En aquest sentit, ha recordat que "el mandat de les nostres bases és que un acord Ciutadans-Podem és inviable". També ha admès que C's tampoc no està per això.

D'altra banda, ha explicat que el monarca s'ha mostrat preocupat per la situació de Catalunya i ha tornat a defensar el referèndum.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut