Iglesias manté l'aposta pel referèndum, però ho desvincula d'una negociació amb el PSOE

Pedro Sánchez continua buscant vots de Podem apel·lant als comunistes descontents amb el pacte amb Iglesias

Actualitzat

La campanya dels candidats a la presidència del govern espanyol continua. Aquest dimarts ha destacat Pablo Iglesias, que, des del País Basc, aposta per desvincular les negociacions per formar govern del referèndum a Catalunya.

En la recta final de campanya, Units Podem i Iglesias aposten per plantejar una coalició del govern al PSOE desvinculant d'aquestes converses després de les eleccions la qüestió del referèndum a Catalunya. El candidat Pablo Iglesias ha aprofitat precisament la visita a Euskadi per dir que mai renunciaran a la celebració d'un referèndum, però que aquesta qüestió es pot parlar en paral·lel i a part:

"Diem que la tendresa i la fraternitat poden servir per construir un país, amb el PP fora de les institucions, en què tothom pugui sentir-se basc, català, gallec, andalús i pugui mirar altres pobles amb fraternitat per construir un projecte."

Segona i última visita de Mariano Rajoy a Catalunya, només per participar en una conferència a Barcelona, sense míting, per tornar a proposar una gran coalició per deixar clar que ell no plegarà i que actuarà com el 20-D:

"I ve algú i em diu: 'Vostè se n'ha d'anar'. Escolti, i tota la resta, s'han de quedar? I quin és l'argument o la raó per la qual jo me n'he d'anar i la resta no? Què hi anirem a fer, a la investidura? La investidura serveix per investir un president."

Albert Rivera acusa el líder popular de voler provocar unes noves eleccions i proposa una taula negociadora amb PP i PSOE l'endemà dels comicis:

"Que ni se'ls acudeixi ficar Espanya en un bloqueig pensant en les poltrones més que en Espanya. I els convido, queden quatre dies de campanya, que es comprometin públicament que la seva poltrona no està per sobre de la nació."

El líder socialista, Pedro Sánchez, continua buscant vots de Podem apel·lant als comunistes descontents amb el pacte amb Pablo Iglesias:

"Moltes persones van morir per defensar la ideologia comunista. Per això, a aquell que qualifica el Partit Comunista i el comunisme de poc menys que un mal de joventut, li dic que tingui una mica més de respecte al Partit Comunista d'Espanya."

En un acte per explicar les polítiques de joves i amb l'expresident del Congrés Patxi Lopez, Meritxell Batet ha retret ambigüitats i contradiccions a Units Podem:

"Defensaran la monarquia, com diu Podem? O la república d'Esquerra Unida?"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat avui l'estrella d'un acte de dones que Units Podem ha organitzat a Madrid.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut